svastara

Pravi tekst sjajno objasnjeno sto bi se reklo kratko i jasno::super::

Poslednja izmena od urednika:
Jeste, sjajno je objašnjeno, iznete su (neke) činjenice, sve je to lepo i krasno, ali ja sam i dalje ostao bez konkretnog odgovora na veoma jasno postavljeno pitanje, tako da se povlačim iz dalje diskusije, mrzi me da pretresam praznu slamu. :ppozdrav:

Drobac pa ti na svim forumima jasno postavljaš pitanja,ja mislim da si neki perfekcionista
i na svaki lonac poklopac,ne samo ovde,nigde nisam pročitao da si ti sa nečim zadovoljan ili da neko radi
kako valja i treba.Nerazumem taj stav pa ni ovo kako ti nazivaš peazna slama,na onom drugom forumu ste me napali zato što sam izneo činjenice oko onog šarca itd... oni koji su to pratili tu temu znaju o čemu se radi,pa si opet imao neku opasku čak i na standard kunića.Mani se čoveče činjenica i prazne slame zato nam tako i ide što smo mi Srbi najpametniji,druže Drobac moraš još jako puno videti i obići sveta kunićara i farmi da bi mogao biti poklopac na svaku šerpu.Mislim davsi ina dve emisije koje su bile u protekla dva meseca imao neki jako čudan komentar.Uradi makar mali korak ili iskorak u kunićarstvu u Srbiji što sam makar ja donekle pokušao i radim pa onda pridikuj,samnom može da se polemiše samo na stručnoj osnovi i kroz brojke i procente koje mogu da pišem danima ali nema efekta jer to neko sve ospori sa običnim komentarom kao to je ok ali.....Dokle pobogu ljudi,neznam otkud vam takva negativna energija i toliki pesimizam.Uskoro u radnjama će biti mesa jer sam na dobrom putu da to rešim,ali veruj mi neće biti očišćeni ovnoliki i orijaši.Jer je to neki Tesla za kuniće smislio i obrazložio i dokazao a ja neću da budem taj koji piša uz vetar pa mlatio ti ili ne praznu slamu.

Jeste da sam rekao da neću više da diskutujem, ali moram na ovo da odgovorim pošto je došlo do zabune. Na toj temi o šarcima na drugom forumu sam bio NA TVOJOJ STRANI, a ne protiv tebe, niti sam davao ikakve komentare na tvoje snimke, sa nekim si me pomešao. :sta: A ako i dalje misliš da je tako, a ti idi pa ponovo vidi, piše sve lepo crno na belo, ako koza laže, rog ne laže.

A ovo što si rekao za brojeve i procente, ja sam te za broj i procenat i priupitao, pa nisam dobio odgovor na to, nego na nešto drugo, ali nije ni važno, odgovor sam saznao, nije ni bitno više, vidim da mi i ti obrćeš reči, to je izgleda moda po forumima.

Ako je tako onda se izvinjavam,ti si jedan od retkih koji mi pruza podrsku.
Na taj forum ni neidem vise zbog takvih stvari a i ovde sam znao proci slicno.I ovde me pozvao svojevremeno Zid 024dapomognem ljudima,pa sam
imao veoma losa iskustva i ruzne prepiske.medjutim kako sam skontao stvar je indenticna i na kojekakvim slicnim forumima i za pse,koze itd.
Najlakse se okruziti ljudima koji srazmerno jedni drugima imponuju i jednako se nerazumeju niusta do juce nisu znali sta je musko,sta zensko i nisu znali da razlikuju
pa sada vode glavnu rec na forumima i pridikuju ali ponekad kad uhvatim vremena prelistam neke interesantne teme pa pokusam da ispravim krive Drine ali neide.
Ljudi su cudo.Zahvaljujuci nekim emisijima javljaju mi se ljudi u vezi kunica pa i izmedju ostalog u vezi Pbelih,jadan profesor koji ih izmislio ja misim da zna kako se radi sa njima ovde
i postuju neki zakoni obesio bi se bez razmisljanja.
Hvala na podrsci stvarno nemam sada vremena da idem na onaj forum,okupirali ga Bosanci,pa dele lekcije,neki drugi put ajd do sledeceg kuckanja,ima svasta nesto lepo u Srbiji povom kunicarstva.Pa se cujemo.

Kažem ti, ja sam bio na tvojoj strani, jer za mene je standard sveto pismo i volim da ga se pridržavam, a ne po principu "meni je ovaj kunić lep", a on škart. Što se hibrida tiče, već sam nekoliko puta rekao da su oni za proizvodnju mesa neprikosnoveni, ali se to nekako uvek izgubi iz vida. Samo sam poredio kilaže kunića iste starosti (jer je neko to pre mene uradio), bez da sam ulazio u ostale detalje (jer to je ipak nauka i postoji dobar razlog zašto se hibridi koriste u proizvodnji mesa), to sam nekoliko puta napisao, jer ovnoliki i orijaši nemaju šta da traže u modernoj proizvodnji mesa i meni je to jasno.

Pozdrav svim kunićarima,nov sam na forumu,hteo sam nešto pametno da pitam
,ali nakon što sam pročitao vaše poslednje postove sve se bojim da će me neko zatuć ašovom.Odo ja malo da lopatam.

Znam Megija ,ma bilo mi bre krivo,čitam ovaj forum malte ne od kada postoji,registrovao sam se tek prošle godine,forum je super stvar i služi da sarađujemo i jedni drugima pomažemo a ne da premeravamo čiji je veći ,da izvinu dame i Beograđani.Rasterasmo bre ove pametne,ostasmo samo mi kokošari.Krivo mi je kada se bez razloga podžapate, al dobro i to ponekad mora,teraj dalje.

Lepo se to vidi, ne sekiraj se...Mozda si trebao malo vece kaveze za zenke praviti ili kaciti kotilice sa vana..i od cega su ti ove hranilice za granule ??

Kavez je ogroman nego je kotilica jos veca... pravio sam kotlice po meri da moze gajba plasticna da stane unutra... jer drvo greje preko leta plastika ne. Dimenzije su 60x60 i oko 50 je visina do 60. Dole su podne resetke, a tacna ima pad na prednju strana i sve se sliva u onu kantu u kojoj drzim malo vode. Hranilice su od PVC cevi, busilicom sa dodatkom za secenje betona sam busione 2 kruzna otvora i onda sekao brusilicom pa obarao ivice. Ivice sam zatvorio poklopcem za iste cevi, s tim da sam morao da ugrejem na vatri tj plamenu. Kotilice su unutra samo privremeno. Prostorija je 2x2m i visoka 2m. Moze da stane puno kunica, sve sam makisimalno iskoristio. Ima jedna kotlici kod panonke ona je manja. Jesu velikie kotilice ali to je zbog dimenzija plasticnih gajbi.

- - - - - - - - - -

Hehe nema mesta da se kotilice kace sa vana :D

- - - - - - - - - -

moj facebook je facebook.com/ztepic. Ako neko zeli nek me doda.

Drugari kako je kod vas vreme.kod mene jutarnja bila -2 sada je oko 0 sneg nepada,ali ga ima puno dvoriste:haha:...da li vam smrzavaju pojilice kod mene je u objektu za sada 6 stepeni tako da jos uvek voda ne mrzne....

http://www.vremenska-prognoza-srbija.com/indjija

- - - - - - - - - -

Pa kalendarski je zima predvidjaju da će do kraja februara biti ovako.A kod zeka mi voda smrzava ali dvaput dnevno im odmrzavam pojilice i sipam mlaku vodu, za sada funkcioniše.

- - - - - - - - - -

picture16.jpg

- - - - - - - - - -

A šta bi mi radili kad bi bilo kod nas ovako.

http://www.vremenska-prognoza-srbija.com/indjija

- - - - - - - - - -

Pa kalendarski je zima predvidjaju da će do kraja februara biti ovako.A kod zeka mi voda smrzava ali dvaput dnevno im odmrzavam pojilice i sipam mlaku vodu, za sada funkcioniše.

- - - - - - - - - -

picture16.jpg

- - - - - - - - - -

A šta bi mi radili kad bi bilo kod nas ovako.

pa nista leti toplo ima more bavimo se turizmom zimi oko pecke i zabole nas ne bi se gurao vani namiri stoku sekiras se jel im zima jel smrzla voda ocel biti sena dosta klizati se u silaznoj jami psovat nekom mamu zbog smrznutih vodovodnih cevi itd itd

Eeee kolege kuniciari pa jos malo pa ce mo davati granule u praskastom obliku::jako_besan::,danas meseam 20 kg granula i necete verovati sta sam u njima nasao
dsc0783.jpg

(kunic od 30 dana cisto da uporedite),ja mislim da je bilo vise od 1 kg prasine,tog proizvodjeca sam hvalio do pre nove goine ali evo vec mesec dana me sa oprostenjem ebee da nisam vise mogao da izdrzim a da vam ne pokazem posto je ovo prevrsilo svaku meru.a taj cenjeni proizvodjec je GEBI 16 tako da ja od sutra menjam proizvodjeca granula SIGURNO,samo da se malo raspitam koji je jos dobar....ako neko ima da mi preporruci slusam!!!

Nazad
Vrh