Suncokret rod 2010 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ove godine mislim da cu poceti malo kasnije....izmedju 15-20 aprila. Dosad sam sejao ranije, do 8-9 aprila, i uvek budu losiji suncokreti od onih iz kasnijih rokova setve :nono:

Sutra druga priprema ,a u subotu setva.Nikad,ali baš nikad se nisam pokajao sa ranom setvom suncokreta.

Ja planirao da danas pripremim pa sutra da sejem suncokret pre kiše ali kad dođoh na njivu imam šta da vidim :sta:Gospoda vukla drva preko moje njive :nono:i to nekim vozilom veličine dvospratne kuće.
34o29v9.jpg

ib9dtk.jpg

Sreća da ih nisam našao jer bi neko stradao, mada ih je našla policija za čas posla :D

Te budale bi ja postrojio da leže u tim vagašima pa bi tu prikolicu što su tu prevukli vukao po njma tamo nazad jedno pola sata! :udri: :udri: :zli: :zli:

stvarno kreteni na kubni....
@mityoo
da li bi pola sata bilo dovoljno da shvate sta su uradili i gde su pogresili :sta: :sta:
:haha: :haha: :haha: :haha:

Ma to je neki samoutovarni kamion.Ogroman je,točkovi su mu visine otprilike imt-a 539.Jednobraznim plugom sam naorao u tragove i sutra ću istanjirati.Gazda tih ljudi me je zvao i doće u ponedeljak na vansudsko poravnaje.Policija je slikala i uradila zapisnik tako da ako se ne dogovorimo o naknadi štete ide privatna tužba.Ima nas svakakvih :sta:
dzxf8x.jpg

Danas dobio seme Condicap za probu, proizvodi Francuska vlasnik 60% je Syngenta. Cena vrece od 150000 je 103 evra, jel neko cuo za ovo seme?

Večeras slikam pa kačim slike :cao:
Post je spojen: [time]1269805563[/time]

2i92hrr.jpg

aum2q.jpg

jel postoji negde tabela za sindjentine suncokrete,na koliko se seje,uzeo seme a na vrecici nista od upustva a citam unazad pa svako ima svoje misljenje

Za arenu nije greška,treba je sejati redje .Ako je gusta hoće da se "izduži " a tada je podležna lomu stabla .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh