Suncokret rod 2010 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Barolo posejan 11-tog jos nije izasao,zemlja previse vlazna i hladna...2 dana sunca i sav bi izasao,ovako cuti i ceka :spavam: dosta vise :kisa: dajte malo :cool:

branko,moze koja fotka iz bliza ti zadnji tockovi,hocu da na mojoj olt izbacim one uzane i stavim te,uzani sto budu po dva komada samo prave grobove,a ovi izmedjuostalog sluze i kao valjak,cini mi se kao bolje resenje

28apzd4.jpg

posejan 10.04.

Razmak je po šemi od sejalice 22,6 cm (klijavost je bila 89%) .Nisam proveravao kad je nikao .

neoma sejana 9.4.,a velju su mi napali marsovci pa je danas radio konzul,ima i po 4 metra osisano
ioqa87.jpg
2lw2n8y.jpg
,slike su od neome
Post je spojen: [time]1272489419[/time]
a nesto mi nije jasno,video sam u velji kukuruznu pipu,i ako ona gricka a gricka da dodje da sisa iz stabla tu vodicu a gde je onda gornji deo biljke(listovi) nestao,da crnjak bude veci kasnije vidim misa u njivi,da nije on pasao :udri: :udri: :udri:,platio je glavom al nije sam............

Branko je napisao(la):
Lepo izgleda ::svaka cast::, ali ako udari pljusak biće problema.

Lani sam imao pokoricu na suncokretu i izvukao se.Ponikao je nejednako ali je dobro curilo.Samo sto je bilo trave.

Evo pripremanje za sjetvu dok gazda rani kravi :D

Mislio sam da ako je seme tretirano Cruizerom ima barem neku zastitu,medjutim...jutros sam bio da obidjem suncokret Delfi i Barolo sejani 11-tog i 13-tog...najezda makazara,grcica,kojekakvih buba,pipe,itd...neverovatno... ::lose:: Popodne prskam Nurellom ali 2 vrste do zita moram presejati.Obidjite ljudi obavezno,jos danas svoje njive

Ja sam juče obilazio i naišao na mesta gde je suncokret odsečen otprilike 5-10 mm iznad zemlje. E sad pitanje: da li će taj suncokret nastaviti vegetaciju ili ne može da da plod? Nisam poneo telefon da slikam :udri:

e iz tih razloga ne sejem suncokret...hiljadu spekcija,i na kraju se sve sjati i sjebe njivu...gori je nego nova mlada....

definitivno zavrsio karijeru,a to sto je tretirano macku o rep,i ja sam uzeo tretirano pa ga grickaju,kad on nikne za njega vise tretiranje nevazi,cim nikne i vidim da su poceli vanzemaljci da ga seckaju odmah prskalica i sve njive predjem,drugacije nevredi

danger je napisao(la):
definitivno zavrsio karijeru,a to sto je tretirano macku o rep,i ja sam uzeo tretirano pa ga grickaju,kad on nikne za njega vise tretiranje nevazi,cim nikne i vidim da su poceli vanzemaljci da ga seckaju odmah prskalica i sve njive predjem,drugacije nevredi
Koji insekticid koristiš? :cao:

E pa ja sam seme koje je već bilo tretirano Cruiserom odradio još sa furadanom i gauchom i nema problema.Puna njiva makazara i zečeva ,a štete nema.

Posejao DOLBY na 23.5cm i juce LG 56.35(prvi put,vreca 150000 zrna teska oko 12-13 kg zaboravio sam i krupan).Videcemo.....sad treba da ih oprskam sa ACENITOM i dodam mozda PROPONIT ili GARDOPRIM.Ove godine ni
sam koristio TREFLAN.
@zrine - dobro ti ova drljaca pokriva tragove od traktora. ::svaka cast::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh