Suncokret rod 2010 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
u principu , radili smo inkorporaciju herbicida, bacili 100 kg uree , spremili , posejali , ospartali i jednom prilikom zasli i pocupali nesto malo korova sto je bilo. (zecevi su pojeli jedan deo pa smo tu dosijavali ) . Samo jos da je cena bila kako treba :zli:

Rale 83 je napisao(la):
oldtimer je napisao(la):
Na koji razmak sejete hibride suncokreta?

Za NK Arenu je preporuka na 26 cm... Nesto mi to retko za rani hibrid :sta:
U katalogu su dali broj biljaka u setvi za ARENU 50000 biljaka razmak zrna u redu =28.5 a Dolbi i Delfi
60000 biljaka u setvi = 23.5 ocekuje se sklop za nekih 2000 biljaka manje, seme je tretirano sa Kruzer insekticidom

Da, da Rale 83, 28,5 cm za Arenu preporuka!
Moja greska :ppozdrav:

oldtimer je napisao(la):
Hm...ja sam prosle godine Arenu na 21 cm sejao...racunao sam da cu imati gubitaka, al ko za inat, skoro svako zrno je niklo (osim na jednoj njivi, gde su ga zecevi ubili!).
Imao sam los prinos, oko 1300 kg/kj JUS. Hteo sm da izbacim Arenu, al sad kontam da je ipak do moje pogresne procene! Nije moguce da je svi toliko hvale, a kod mene da ne valja
:cao:
Post je spojen: [time]1268319322[/time]
Inace, ove godine sam se odlucio za NK Arenu, NK Kondi, NK Armoni, i KWS Barolo RO... ici cu s malo kasnijom setvom nego dosad, oko 20. aprila. Cini mi se da su se bolje pokazali kasniji rokovi setve...barem kod mene
j ia sam do sada bio tog misljenja o malo kasnijoj setvi.Sejem na razmak 25.5cm(arenu)a ako je u pitanju neki raniji hibrid ili kasnija setva onda na 23.5cm.

Ja sam bas prosle godine sejao NEOMU,mislim na 23.5cm i prskao sa PULSAROM.Nemogu nista da ti kazem posebno o prinosu,jer sam imao dosta stete od zeceva,a i njiva je bila neka :udri: zadruzna,tako da ....... imao sam oko 1.2t/kj :ppozdrav:

Pa zato sam i uzeo Neomu imam 6 jutara koje se plasim da cu imati cicka pa da mogu prskati Pulsarom, a do sad nikad nisam prskao sa Pulsarom, koja kolicina ide po jutru? :sta:

Upravo naleteh na ovu informaciju:

OBAVEŠTENJE

Poštovani proizvodjači suncokreta,
PDS Institut “Tamiš” iz Pančeva počeo je sa ugovaranjem proizvodnje merkantilnog suncokreta za 2010. godinu. Poduugovaranje se vrši sa uljarom “Dijamant”iz Zrenjanina. U ponudi na lageru imamo:

mineralno djubrivo Urea u paritetu 1 kg Uree – 1,05 kg merkantilnog suncokreta
mineralno djubrivo AN u paritetu 1 kg AN-a - 0,80 kg merkantilnog suncokreta.

Od setvenog semena u ponudi imamo:

Syngeta: Arena, Delfi, Dolbi, Kondi, Armoni, Meldimi i Neoma
KWS: Barolo RO, Barolo RM
NS – svi hibridi
LG

Ugovore možete zaključiti svakog radnog dana u periodu od 8-10 h kod saradnika Instituta Aleksandra Varge 013/313-092 lok. 103.

Lala iz Banata je napisao(la):
Upravo naleteh na ovu informaciju:

OBAVEŠTENJE

Poštovani proizvodjači suncokreta,
PDS Institut “Tamiš” iz Pančeva počeo je sa ugovaranjem proizvodnje merkantilnog suncokreta za 2010. godinu. Poduugovaranje se vrši sa uljarom “Dijamant”iz Zrenjanina. U ponudi na lageru imamo:

mineralno djubrivo Urea u paritetu 1 kg Uree – 1,05 kg merkantilnog suncokreta
mineralno djubrivo AN u paritetu 1 kg AN-a - 0,80 kg merkantilnog suncokreta.

Od setvenog semena u ponudi imamo:

Syngeta: Arena, Delfi, Dolbi, Kondi, Armoni, Meldimi i Neoma
KWS: Barolo RO, Barolo RM
NS – svi hibridi
LG

Ugovore možete zaključiti svakog radnog dana u periodu od 8-10 h kod saradnika Instituta Aleksandra Varge 013/313-092 lok. 103.

To je Almex, samo jel su to pariteti bez PDV

Kako bez PDV-a? Pa zar nisu uslovi ugovaranja u paritetu, kakve veze ima PDV.
Ovaj telefon je broj Instituta Tamis i Varga Aleksandar radi u Institutu. Ne razumem, molim te pojasni da li oni rade uslugu ugovaranja za Almex?

Danas napravio ugovor za suncokret...pariteti UREA 1:1 ...AN 1:0,75 i 3x16 1:1,45....Seme Syngenta Delfi 600 kg za 150.000 zrna

Ja pravio ugovor i uzeo Barolo(otporan na volovod) i tretiran za 150000zrna / 540kg suncokreta.

Nabavio sam nesto semena suncokreta gricko.Ima li neko iskustva sa njim?Na koji razmak da ga sejem,koliko djubriva da bacim?

Da nije možda Apron XL 350-ES?
Ako je on, to je fungicid i Bože pomozi, ali Cruiser je za pčele katastrofalan!!! :nono:
Ja sam prošle godine bio s pčelama na hibridima Dolby i Bačvanin tretirani Cruiser-om,
pa sam od 60 društava ostao sada na 20 komada. ::lose::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh