Suncokret rod 2010 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragane ,sad sam malo vratio unazad pa video da si pisao o tome.I kod mene je Raca u pitanju jedino za garantovanu cenu nema ni reči.

jel ima neko iskustva sa hibridom ns Dusko,danas bio i hvale ga,seme bilo kojeg hibrida je 5616 din. sa 70.000 i popust od 8% samo u institutu

Pitanje za @dragansavin.Da li je cuo da uljara iz S.Crnje daje naftu za suncokret ako sam dobro cuo u paritetu 1:3.8kg ??Da li je to tacno i sta vi ostali mislite o ovome? :ppozdrav:

Ja pre 2 godine Delfi i mogu ti reci da je odlican.Krupno zrno i puno a ne kao neki domaci hibridi prazno...Kao i svi Syngentini hibridi suncokreta puno tezi nego ostali.Neces se pokajati sigurno!Ja sam bez kilograma djubriva imao 1920 kg po lancu na toj parceli tako da...Kristalon kao folijarno u fazi sklapanja i to je to.Nece mu skoditi djubrivo sigurno,ali koliko je isplativo :sta: Za Kondi bih i ja voleo cuti iskustva ljudi koji su ga sejali,mada je on nov hibrid./

ban.novo selo je napisao(la):
Dali je neko imao iskustva sa ZP Alvaro rm ja sam dobio u neku kompenzaciju. Dali je ga je neko imao i kakvi su vam bili rezultati. Ziveli :ppozdrav:
Ja sam sejao i ZP ALvaro i ZP Altesse i mogu Ti reci da su izuzetni imao sa prinos prosle godine oko 2000 kg/kj a vrsio sam ih 25.08. sa vlagom ispod 8%,,sejem ih i ove godine :D

Interesuje me da li neko zna koliko je ove godine paritet za seme suncokreta i da li je istina da će zadruge davati 50% gratis seme.

Sinoc na SIDzENTINOM predavanje nas distributer izjavio da ce paritet njihovih hibrida biti 600kg za setvenu jedinicu od 150000 zrna, osim nekog na N koji je 660kg :ppozdrav:

Rale 83 je napisao(la):
Sinoc na SIDzENTINOM predavanje nas distributer izjavio da ce paritet njihovih hibrida biti 600kg za setvenu jedinicu od 150000 zrna, osim nekog na N koji je 660kg :ppozdrav:
Kod nas su 650kg a Neoma 700kg...

oldtimer je napisao(la):
Na koji razmak sejete hibride suncokreta?

Za NK Arenu je preporuka na 26 cm... Nesto mi to retko za rani hibrid :sta:
Mi smo sejali nesto gusce zato sto smo uracunali da ce zecevi nesto pojesti sejali smo na 23,5, rodilo je 18 metara .

ove godine Nk Arena i najverovatnije Maisadour DT 3017.IR -otporan na imidazolin herbicid . ce da vidimo kako ce da ispadne. :D

oldtimer je napisao(la):
Na koji razmak sejete hibride suncokreta?

Za NK Arenu je preporuka na 26 cm... Nesto mi to retko za rani hibrid :sta:
U katalogu su dali broj biljaka u setvi za ARENU 50000 biljaka razmak zrna u redu =28.5 a Dolbi i Delfi
60000 biljaka u setvi = 23.5 ocekuje se sklop za nekih 2000 biljaka manje, seme je tretirano sa Kruzer insekticidom

Hm...ja sam prosle godine Arenu na 21 cm sejao...racunao sam da cu imati gubitaka, al ko za inat, skoro svako zrno je niklo (osim na jednoj njivi, gde su ga zecevi ubili!).
Imao sam los prinos, oko 1300 kg/kj JUS. Hteo sm da izbacim Arenu, al sad kontam da je ipak do moje pogresne procene! Nije moguce da je svi toliko hvale, a kod mene da ne valja
:cao:
Post je spojen: [time]1268348122[/time]
Inace, ove godine sam se odlucio za NK Arenu, NK Kondi, NK Armoni, i KWS Barolo RO... ici cu s malo kasnijom setvom nego dosad, oko 20. aprila. Cini mi se da su se bolje pokazali kasniji rokovi setve...barem kod mene

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh