Suncokret 2024

И догорело и допиздело друже гледати у небо и надати се нечему. Па пре ћеш 7 на лотоу добити него 30л кише једном месечно. Задње три године из минуса у минус не вреди више све се уротило против нас пољопривредника.
Sve poskupelo po nekoliko puta a nasi proizvodi pojeftinili .
Pa jos na to i vremenske prilike .
Tako je ,to je neizdrzivo .
Sve se nadali ,sad je dosao za vecinu kraj .

И да јавим рекордан принос који до сада нисам имао. 😇
Влага 6%
Хектолитар 31
Нечистоћа 6%
И принос за понос 2980кг на 4кј😭😭😭
Што би рекао Мирмаг пуна приколица ничега. Иначе имао сам Лозницу, пуну и пун бункер у другој приколици. Мислим да код мене више сунцокрет неће ићи, а сви су изгледи да неће више ишта сем за своје потребе и на својим њивама. Срећа па имам Ц и Е категорије је.бо му пас матер ономе ко ми једном, давно рече ћути никада не знаш када ће ти те категорије затребати. 😡😢
Nisi jedini, 10 godina vozio kamion pa batalim, kanda ce biti aj Jovo nanovo

Na oko izgleda odlicno, javi prinos. Koliko metara nemas tamo na onoj strani pored sume? Kod mene u nekim parcelama gde su velike hrastove sume po 20ak metara nema nista, gde je ovako manje rastinje 10-12 metara..
Ima livada pored,pa suma,tako da je isti svugde,nalio lepo,na oko jeste dobar,javicu rod svakako....

Juče sam pričao sa vlasnikom jedne njive pod suncokretom- vizuelno bio strava dobar kad ono prinos oko 17 meteri po jutru. Inače po rečima mog kombajnera prinos od 18 do 20 meteri po jutru kako ko.

Nazad
Vrh