Suncokret 2023

I ja sam moj batalio juce koji je slomljen na jedno 50 cm od zemlje.. Na zmajevom adapter nakupi gore na limovima uvlakacki lanci ne mogu da ga dohvate i gurnu do spirale.. A kad nekako dodje sav izukrstan "lebdi" iznad..
Morace "capelo" il nesto slicno..

Малопре сам читао вести да је у, Банату рекордан принос, наводно у Кикинди. Цена од 35-42дин за килограм.

У Мокрину је већином 800 - 9000 кг. Ко пребаци 1200 је срећан.

Па колико да роди да би зарадио? Ајде мало реалности.

Suncokret na nekim mojim parcelama.

LG 50.479
ide linija preko njive, pa ptice čudo prave u tom delu.

Fz6SSnk.jpg

nzcfU0W.jpg

uradim jedan split expresom, pa nisam bio zadovoljan, plašio sam se da l će drugi split da reši, pa uradim sa vibalom.

IQlrkWP.jpg

Pioneer LE99
ABbKOX5.jpg

20ecFn7.jpg

LG 50.635 CLP

Ovaj je sejan 3.maja, jedva metar visine da ima.
uePc8QJ.jpg

CJIH2K1.jpg

LG 50.635 CLP

w07H7PM.jpg

OcR32eo.jpg

QGXZccK.jpg

CWhrFlU.jpg

0E7ikHJ.jpg

gWqxItL.jpg

Imam još Subaro i LG-ja na nekoliko parcela, treba da obidjem.

Па колико да роди да би зарадио? Ајде мало реалности.
Nije problem u rodu nego u ceni.. Da rodi 5 tona bio bi 15 din.. Opet se vrte price da im ne treba suncokret, prelazne zalihe, puni magacini ulja.. Meni kad nesto ne treba ne kupim pa sve da je 1 dinar.. Njima po 60 din ne treba ali za 40 treba..

Kosili danas drugaru, 2,75kj čitavih 1,6tona.
Koliko čujem po selu ljudi kose od 800 do celih 1000 kila suncokreta po kj. Onaj iz redovne setve, bez vetra i leda....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Катастрофа кад је том одзонило што је редовну вегетацију имо и зрење шта ће тек бити на овим кукавцима што су порушени и потучени

kod nas su probali ovi sto imaju kombajn pa se krece od 200-400 kg/ha...
kolega ovrsio 4ha, a ostalih 40ak hektara potanjurao...nakon svakog kruga mora sici i cistiti jer se gusi puno
Pola glavica ostane u zemlji tj kak ih je kisa sabila samo otkine stabljiku s glave suncokreta....
Kod nas je zetva suncokreta zavrsila vjerojatno, tj nije ni pocela...probali su pokupiti nesta ali ne ide...

A i da nije bilo oluja ja mislim da ove godine kod nas ne bi bilo vise od 2-2,5 t/ha suncokreta, male su to glavice, bio je visok mozda kao nikad dosad, al glave sicusne....

radimo suncokret u ataru prema Melencima .Tek sada se vidi koliko ga je izlomio zadnji vetar .Kondi i Bakardi ,slični po prinosu 1600-1700 kg/kj .Vlaga oko 11%

Nazad
Vrh