Suncokret 2023

Kod nas se do sada u selu vrti od 800-1300 kg po kj
Prikolica koja inače puna nosi 9000kg je sada oko 6200kg uvršena. Biće da nije popunio zrno.

Ја треба сутра да скидам. Бакарди и имам на једној њиви неки еуралис (знам да није генезис). Тај еуралис ми делује доста боље али вршиће се заједно па ипак нећу знати да ли је стварно бољи. Само ми је криво што нисам посејао неому после можда и 10 година. Неома никад не изгледа лепо у жетви али буде добра.

Gde terate suncokret, pričaju li šta oko cene? Zna li se šta?
Stičem utisak da sve dok bude bilo uvoza jeftinih žitarica/uljarica iz Ukrajine, otkupne cene će biti jako loše... ovo je ozbiljan problem sa kojim će država morati ozbiljnije da se pozabavi, u suprotnom mislim da nema budućnosti za ratarstvo, radiće se samo da se preživi

Navodno se ovogodišnja pšenica uvozi iz UKR po ceni 113 eura po toni

Ukrajinci da bi preziveli moraju da prodaju posto-poto. To se naravno odrazava na nas jer nas nema ko da stiti.
I mi cemo biti vrlo brzo u slicnoj situaciji.
Na ovaj nacin velike EU zemlje isisavaju novac iz nas jadika. Nemaju razlog da prestanu jer cemo mi kao i ukrajincu proizvoditi dokle god budemo papucicu gasa mogli da stiskamo.
Oni tacno znaju sta su zavisnici i tako se postavljaju.
Nema kraja nasoj sreci.

И ја имам доста порушеног; највише до комшијског кукуруза, мање је до суседне стрњике а попадало према кукурузу. Принос ужас, влага мала - 8,3. Прошле недеље смо кренули нешто па била велика влага па смо одустали а требало је да се уради.

Nazad
Vrh