Suncokret 2023

Da li je neko sejao NS Krunu? Prosoa sam pored jednog ogleda u donjem sremu,na oko jako jako dobar suncokret. Ulazio sam unutra sklop dobar glavice krupne a pritom ostao nizak...

Kljunovima neće uraditi ništa, samo gore će ići. Glava je na zemlji a stabljika polomljena na pola. Uvek će glave ići ispod kljuna.
Možda da proba kukuruznim sa adaptacijom. Kada je ovako izlomljen ima smisla, ako ne bude pucao na mestu preloma.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
A kako bi islo kada bi se stavili podizaci pologa oni sto idu u psenici?Nesto kontam,sto bi rekli bosanci :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Da li je neko sejao NS Krunu? Prosoa sam pored jednog ogleda u donjem sremu,na oko jako jako dobar suncokret. Ulazio sam unutra sklop dobar glavice krupne a pritom ostao nizak...
Имам га ја посејано исто велике главице, јаке стабљике и мало чудно, низак. Тукао га је лед и пресејаван 3 пута можда је и до тога. Сад ми криво што све нисам њега посејао већ сам сејао конди и он је леп али по изгледу не може да присмрди нс круни. Видећемо на крају шта ће кантар рећи.

Мени није јасно зашто сам посејао бакарди а не неому. Неома има тешко зрно и све је попуњено. А такође не личи на ништа у жетви. Овог бакардија је у змајевци било 4100, можда је могло још 100 кг али једва. Вратићу се опет на проверено.

A kad sam ja proletos kupovao seme, vi ćutali. Sad kad se približava žetva, vi kažete koji su najbolji. Javiću šta je kod mene dao LE 163 na 1,92 ha.
Znači da moram dve zmajevke poterati. Ostaće mi špediter ne iskorišćen. ;)

У Кумане косе сунцокрет не изгледа ми, баш нешто главице ситне и спречене.

Има закошено, а има и покошеног вамо ка Меленцима, а на улазу из правца Н. Бечеја је Клас косио.

Tako je. Inače taj razvaljeni suncokret u Boki su procenili ovi iz osiguranja na 25%. Kažu glava nije oštećena samo ima površinske udarce. Sramota.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Kod mene je danas bio procjenitelj bio je objektivan. Gdje nema nicega tu je pisao, 95%, gdje nesto stoji procjena stete je oko 75 do 85%
Kod kukuruza ce biti drukcije ali ok. Osigirati uooce ne vrijedi ako, ne budu objektivni sa stetama uz recino 10 do, 15% umanjenje od stvarnog stanja. Ko to ne dobije ne vrijedi mu osiguravati

Kod mene je danas bio procjenitelj bio je objektivan. Gdje nema nicega tu je pisao, 95%, gdje nesto stoji procjena stete je oko 75 do 85%
Kod kukuruza ce biti drukcije ali ok. Osigirati uooce ne vrijedi ako, ne budu objektivni sa stetama uz recino 10 do, 15% umanjenje od stvarnog stanja. Ko to ne dobije ne vrijedi mu osiguravati
A od cega je osigurano od olujnog vetra ili od leda?

Sureli,mogao bih da se skida za 7 dana.
de5fd7c4951de55bc74c2adb0da54ab7.jpg
c0ce735e8ddcde05e4bc05b79678d3ab.jpg
d74dfd1a95045e01aee78429056a688b.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ако будем имао 1 т/кј бићу јако сретан ал нема од тога ништа биће 500-600кг /кј

Nazad
Vrh