Suncokret 2023

Meni bacardi nekih 220-230cm izrastao ali nesto mi glave ne obecavaju. Oprskan pictorom , 80 kg ureje zaorano i 80 kg ana u prolece pod spremac.
Sta ce biti cuce se.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Имаће шта да се скупи за огрев. Гледам једну њиву наслања се на шумски појас. Ту има добро дебелих штапова.

b4d5f2964c9860fb25716f5ade901c99.jpg

Ovde je baceno 0kg djubriva
Planiram sutra ovaj deo da rastutam An 80kg/kj jer najavljuju kisu u cetvrtak

Sent from my iPhone using Tapatalk

I mene zanima kako su prosli suncokreti, da li ste isli u atar ? Ja se nesto ne usudim da idem, ozbiljna oluja je protutnjala sinoc... Mozda smo mi bolje prosli zbog brda koja su verovatno malo usporavala vetar..

Ja sam bio sad. Kod mene na nekim njivama nema steta, na jednoj njivi steta 80% valjda je bio tezak i pun jer je od starta bio izuzetan suncokret. Ostale njive nisam obilazio za sad, plasim se da odem.

Nikola tvoji suncokreti su baš izrasli.Da li je zbog rane setve ili odlika semenske kuće jbm li ga ali takvih nema u ataru.

Po mojoj proceni LG je najvise stradao. Setva je bila 12 aprila, manje vise u normalnoj godini u roku. Maticu prolazio si video si moje suncokrete to je sve izuzetno bilo. Problem je izgleda taj sto je nalio i glavice bile velike, punei teske i jos plus narastao malo, vise i iskrljao ga. Cekamo da se prosusi malo to iskrljano pa cemo videti hocemo tanjirati ili ce ostati za zetvu.

Moj suncokret je imao potencijal za vrhunski prinos a sad je 80% na zemlji, katastrofa.

Ау јебо те па јел то све изломљено ?!? ова година само срања од ње

Poslednja izmena:
Sto je kasnije sijan manje je stete ovi rano sijani sa vecim glavama su se prvi poizvrtali. A zavisi i od mikrolokacije ako su okolo samo samo strnjista, to vazi za slabiji vjetar ako je jak taj je povaljao i kukuruze i sunc.

Nazad
Vrh