Suncokret 2023

Преносим речи људи који су агрономи и стручњаци данас су се код нас јавили и рекли за сунцокрет. Ако је главица остала донекле читава као и стабло није отпала ни поломљена,за 7-10 дана ће кренути биљка да се регенерише .Наливање зрна ће ићи из латица оних жутих јел лишћа више нема.,.Главића ће остати те величине која је сад и неће моћи више да расте и повећа.
За сунцокрет лупетају слободно им реци нема ту регенерисања сунцокрет је завршио гађање. Имао, сам овакав случај са ледом принос је био жали Боже. Кукуруз је изгурао какв такав клип али је био буђав где год га је лед дохватио. Јесу ли ти осигуране њиве???

Колики ти је ту био принос и колика је била процена штете?

Syngenta Sureli.
1ef7080888cc8f7cbe626cbae92ee109.jpg
2928d5007e5746c89031a9f6e3b8b13d.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Колики ти је ту био принос и колика је била процена штете?
Није имао лишћа и ту је стао и са наливањем, мислим да је било око 800-900кг/кј. Сунцокрет чим добије ударац у главицу завршио је почиње присилно да сазрева као да га лед убије. Процену нисмо вршили јер није било осигурано, после те године сам почео редовно да осигурава. Кукуруз исто је остао без лишћа и метлице, и где год је лед ударио у клип ту је зрно почело да трули и једва смо га продали.

Za sad lepo izgleda, samo da ga ne pokvari najavljeno nevreme u sredu/cetvrtak. Glave su u proseku krupne, a i zrno u njima. Ovako gledajuci, trebao bi da premasi proslogodisnjih 2250kg/jutro.
IMG-20230717-093527288.jpg
IMG-20230717-093604269.jpg

To ne valja, meni je tako Subaro na jednoj njivi pre par godina izđikao.Gledam i neki LG hibridi otišli nebu pod oblake, ako ne daj Bože dune vetar srušiće sve.

Kod nas Kondi vec precvetao stvorio lepe glave, cak velike, dok pionir le99 tek cveta glave male, ma dzaba ga bilo

Pokazao sam sliku kombajneru juce,pocesao se za glavu,nije nista rekao (sto mi je bilo cudno). Imali smo problem jedne godine sa le25 zbog visine,ovaj je sad vislji za skoro metar,bice zanimljivo svakako ako ga dotle neka oluja ne srusi. Inace ima claasa sa kukuruznim adapterom radi suncokret.

Kod nas su svi suncokreti veliki ove godine, nebitno koji hibrid i koja semenska kuci.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Bio mali, kilav i nikakav.Od jednom je otišao nebu pod oblake, ranije sejani su kao Sekvoje, kasniji rokovi setve su malo niži ali opet visoki.

Nazad
Vrh