Suncokret 2023

Kakvi zaparci u suncokretu ? Jedino ako je oštećen dok je bio manji .Uslikaj deo gde počinju zaparci.Ako nije oštećen onda je do semena .Mi po Banatu muku mučimo sa samorastom suncukreta ,koji izgleda kao ovaj tvoj sa slike.

Pre nekoliko godina je jedan moj poznanik imao takav suncokret, bio je neki LG ali niko drugi nije imao taj hibrid pa nismo mogli da uporedimo. Promoter LG nam nije dao ubedljiv odgovor, probao je sa stresom od hemije, pa završio sa previše kiše... a neki nezavisni agronomi su tvrdili da je to neki genetski poremećaj...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ima kolega na vise sorata u redu ne samorast na njivi prvi put sejana jedan normalan,pa jedan ostao u rastu.
Ne od pokoricezhemije,suse da je kasnio ... Tek posle spartanja se razlika videla.

Ns h8005, sviđa mi se kako za sada izgleda....
Setva 22.04.
d357ae922373b1093444aa8f5516dcc2.jpg

Glave su podjednake, nisu nešto extra velike, ali ih zato ima mnogo.
Volim kada su ovako zaobljene prema napolje.....
2ac1668a703b173035e9339251d94205.jpg

3095d0cad779acf5b7ef1f40eed62310.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Шта ће даље тај сунцокрет одржавати у животу кад ту нема једног листа на њему? Такав је и мој после леда који га је дотуко

Тиборе има и код нас делова који су овако прошли један део кукуруза ми је баш у том делу ,и то је према Темерину.

Jel ti ostalo nesto posle ovog nevremana ili su ti sve parcele ovako katastrofalno stradale

Преносим речи људи који су агрономи и стручњаци данас су се код нас јавили и рекли за сунцокрет. Ако је главица остала донекле читава као и стабло није отпала ни поломљена,за 7-10 дана ће кренути биљка да се регенерише .Наливање зрна ће ићи из латица оних жутих јел лишћа више нема.,.Главића ће остати те величине која је сад и неће моћи више да расте и повећа.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh