Suncokret 2023

Nešiću, lep i jednak, svaka čast. Kod mene HE163 solidan ali nejednak, sad se verovatno i on izjednačio.

Nešiću, obavezno javi prinos u ovoj temi i okači joś koju sliku u toku vegetacije, razmišljam se da promenim kondi sledeće godine, sejemo ga već 12 godina ...

Imam nekih 15ha suncokreta posejan 3.06 i nisam mu bacio osnovno djubrivo sad mi je suncokret malo velik jel mogu da mu bacim djubrivo sada mislim da ne oprljam listove ili da vidim da probam sa spartacem da mu unesem ako mogu da nadjem spartac sa depozitorima

Imam nekih 15ha suncokreta posejan 3.06 i nisam mu bacio osnovno djubrivo sad mi je suncokret malo velik jel mogu da mu bacim djubrivo sada mislim da ne oprljam listove ili da vidim da probam sa spartacem da mu unesem ako mogu da nadjem spartac sa depozitorima
To osnovno djubrivo sto bih mu sada bacio on ne moze da iskoristi u toku ove vegetacije.

Verovatno si mislio na neki AN ili KAN, mozda i ureu. Slobodno bacaj. Bacao sam kad mi je suncokret bio do kolena i ozegotine su bile neznatne, gotovo zanemarljive.

Ја би, најпре ишао амосулфаном у послеподневним сатима са циклоном.

Mi smo bacili pre mozda mesec dana 100 kila kana na suncokret koji je malo zaostao zbog vode koja ga je davila mnogo se popravila od onda, a na liscu se tek tu i tamo videla mala fleka od dubriva. Imas na 37 strani snimak kolki je bio suncokret

Nešiću, obavezno javi prinos u ovoj temi i okači joś koju sliku u toku vegetacije, razmišljam se da promenim kondi sledeće godine, sejemo ga već 12 godina ...
Javicu rezultate i okacicu jis koju sliku do vršidbe. Prvi put ga sejemo ove godine, videcemo sta kantar kaze na kraju 🍻

Verovatno si mislio na neki AN ili KAN, mozda i ureu. Slobodno bacaj. Bacao sam kad mi je suncokret bio do kolena i ozegotine su bile neznatne, gotovo zanemarljive.
Da, na AN sam pomislio.
Imam ja kuci na lageru An-a a i ako mi zafali znam gde ima ovde kod nas.
Pa suncokret ima mesec dana od setve, i kad smo sejali tu nismo znali kako ce da nikne pa nismo hteli da rizikujemo sa djubrivom i nakon setve stalno bilo blatnjavo i nikako nismo mogli da udjemo u parcelu pa onda krenula zetva repice i nismo mogli da stignemo.Sad se prolepsalo vreme nesto cu da bacim An nekih 80kg/kj a nesto cu folijarno ici neku bombu sa vitaminama i to mu je to.

To je istina, ali covek je pitao da li ce djubrivo ostavljati ozegotine na listovima. Mozda mu se posreci pa padne neka kisa.

Pitanje za iskusnije.
SY Experto, da li je moguće, kao što promoteri govore, da je razlog stvaranja zaperaka "jaka zemlja"

rO0bb9e.jpeg

UZ8kpGF.jpg

Pa šta drugo da ti kažu, oni nikad nisu krivi...
Ili okrive proizvođača ili nepogodno vreme...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Pa šta drugo da ti kažu, oni nikad nisu krivi...
Ili okrive proizvođača ili nepogodno vreme...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Što nepogodno, do ovih visokih temperatura vreme je bilo pogodno, sem naravno u područjima pogođenim nepogodama. Da je bilo suše kao prošle godine još od maja meseca, ne bi on imao ni za sebe a kamoli za zaperke.

Nazad
Vrh