Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne bi se slozio.Hibrid je na zadnjem mestu.
Oko 27000.Koliko kosta sy sureli,odnosno koliko je kostao ove godine? Razmisljam da njega sejem ove godine umesto le99.
kako da se nezna svake godine isto... nikad se nista nezna dok ne otkupe sav suncokretDa li se nesto zna o ceni i uslovima otkupa roda 2023.?
То је оно како се од муве прави слон: свако дода нешто а нешто одузме... На крају се испостави да то плаћа имагинарна фирма.Svi su to znali i svi su to čuli ali niko nije znao tačno da kaže od koga je čuo i ko je taj koji toliko plaća...
Po meni ako se zna da je klijavost losa treba ga posejati ranije da bi eventualno lose nicanje moglo da se ponisti i poseje novo. Pogotovo ako lose nicanje bude jos proredjeno stetom koju nacine razni insekti i zivotinje.Nikako urea u suncokretu probao više godina sa i bez i nikakve razlike nema sem vizuelne a hoće da sazri odjednom ako se djubri azotom( valjda pre oboli), sejem obično čim može posle prvog aprila i odlično mi se pokazalo tako, kasnija setva po meni ima smisla ako je lošija klijavost semena, u kasnijoj setvi pre niče suncokret ...
Slazem se, ovdje su probali pa su se "usrecili"Nijedne!
A u setvi pocetkom maja nikne za 5 dana!...sto znaci da je zemlja toplija...Po meni treba voditi računa kakvo se seme kupuje i obavezno gledati klijavost semena da bude 90+% takodje nikako ne sejati prepakivano seme isključivo "sveže" i još jedna sitnica koju sam zapazio, kad je seme "krupnije" vreća ima "10+ kg" bolja je energija klijanja od " sitnijeg" , zbog štetočina i zečeva tretiram seme i sejem gušće(21,5 cm).
U setvi početak aprila suncokret niče 10+ dana, a jednom prilikom u presejavanju kraj aprila( sejano plitko u iste tragove 3-4 cm) nikao je sav za 7 dana ..