Suncokret 2023

-Vidim da smo svi u... k.....ili ne branom grozdju... Presejem tretiran i prskan insekticidima suncokret.. Prodjem njivom nakon 9-10 dana, fali i novog 10 %. Reko super !. Prodjem nakon 5 h , nema ga 60 %. :oops::eek::oops: !!! Jato golubova na sred parcele se lepo gosti. Poučen time stavim ove god u firmi gasne topove 3 kom na 6 ha..usmerene ka silosu koji je na kraj parcele, pa kad opali.. eho jos jaci. Mestani pizde,zovu me svakodnevno, ne libe se ni glagole u futuru prvom da koriste, psi im se skrvaju po supama... policija dolazi da vidi ko je rat zapoceo. Tuce od zore do sutona na 2 min razmaka... i tako 10 dana. Gledam prvi dan.. opali top.. odlete golubovi 50 m dalje.Nakon sat vremena odlete 10 m..Nakon par h.. samo poskoce.. i nastave dalje. Sutra ni da se brecnu.. setaju od topa na 20 m, mrtvi - 'ladni.. Jedino vrane beze..
Naravoučenije : Furadan je majka Mara ;)
Bio i ostao.

Ubij jednog,dva goluba vazdusnom i okaci ih na neki duzi stap da vise na kanap u njivi,trebalo bi da se plase.

Ovo su ljudi ranije radili sa vranama, ali sad kažu da ne pomaže.
Kažu da jedino pomaže da se iz kaseta izvuče traka pa se razvuče po njivi na štapovima, ona treperi i vibrira...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ja sam sve probao,i treći put posejem kukurze,4ti dan izašao napolje,sa suncokretom na tim njivama nema šanse ove godine...a bio uporan zbog rizomskog sirka koji je kao četka na nekim parcelama,sad je dobio total pa šta nam bog da...bem ti i suncokret i godinu blesavu...
Па мене мучи то што је ту 15 година кукуруз на кукуруз. Сирка и пиревине за извоз. Можда сам могао соју али нешто сам алергичан на њу.

Poslednja izmena:
То је за вране убијеш једну и рашириш је на њиви, а голубови не фермају то. Мада код мене кући напали на сунцокрет голубови, гугутке и голубови гривнаши. Један дан сам их мало подпрашио"праћком", нисам хтео да их умртвим већ само мало да перије лети и више не долазе.

Kod mene probano svasta, ali definitivno pravog leka sem furadana i puske nema.Ne zna se da li vise stete prave golubovi ili vrane.Do resavanja problema sa pticama suncokret ne sejem do daljnjeg.

Ni kukuruz ni soja nisu imuni na ptice,čak šta više, danas vidim kukuruz dva lista i treći u točiru, 7,8 cm visine i golubovi počinju da ga pasu,budi bog snama...
Za soju mi se drugar iz Pazove žalio da priče urnišu u nicanju...tako da nije samo do suncokreta,mada njega bube prvo pokose,ni ne stigne do ptica...

Ovo za trake iz kaseta tesko da pomaze ja sam razvukao toliko trake na jednom delu parcele da se ja umalo danas nisam sapleo i zamrsio a gamad se seta izmedju i zdere,jedino kampovati i bacati petarde i tako koji dan ili neku otrovcinu naci nema druge..

Ovo za trake iz kaseta tesko da pomaze ja sam razvukao toliko trake na jednom delu parcele da se ja umalo danas nisam sapleo i zamrsio a gamad se seta izmedju i zdere,jedino kampovati i bacati petarde i tako koji dan ili neku otrovcinu naci nema druge..
Ветиолом опрскај и неће га више ништа дирати, смрди за медаљу и после сваке кише смрад се активира.

Па може пратиш шта остане па чекаш задњи моменат за улаз ,колико си ишао Гринга

Vetiol, etiol, ektanol sve jedno te isto. Insekticid koji se koristi u veterini. Svaka vet. stanica ga ima.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh