Suncokret 2023

Јака доза. Боловаће сунцокрет али ће се извући.
Ја сам данас прскао и на једној њиви имам 6 7 бразди до комшије онако скврчене, он каже да није прскао а има трагове по њиви. Шта ће бити од тог сунцокрета немам појма, вероватно у прве 2 3 бразде ништа а овамо даље ће боловати и биће мањи принос.

Ја сам данас посејао по, трећи пут сунцокрет видећемо оће ли, успети.
Prijatelj je sejao tri puta .Da nije platio a i on je čuvao ,opet bi ga pojeli .
Kritična su 2-3 dana i tada ga treba stalno čuvati i rasterivati golubove ,koji su najgori.
Takođe ima u blizini ove velike parcele i jednu malu ,koju nije čuvao .Pojeli ga 80%.

Moze li se neko tužiti za štetu od divljači? Vrane uništavaju kukuruz, zečevi su nam obrstili suncokret... Populaciju zeceva regulišu lovačka društva, vrana je zakonom zaštićena životinja.

Moze li se neko tužiti za štetu od divljači? Vrane uništavaju kukuruz, zečevi su nam obrstili suncokret... Populaciju zeceva regulišu lovačka društva, vrana je zakonom zaštićena životinja.
Штету од зечева тражиш од ловачког удружења, а штету од врана немаш од кога. Једино да се више људи скупи и пошаљу допис министарству пољопривреде па онда они одобре ловачком друштву да смање бројност врана одстрелом. У Руском Крстур је дозвољен о ловцима да врше редукцију врана одстрелом јер су, на носиле јако, велике штете повртари а скидајући им кпк, фолије и чупајући расад из фолија.

Prijatelj je sejao tri puta .Da nije platio a i on je čuvao ,opet bi ga pojeli .
Kritična su 2-3 dana i tada ga treba stalno čuvati i rasterivati golubove ,koji su najgori.
Takođe ima u blizini ove velike parcele i jednu malu ,koju nije čuvao .Pojeli ga 80%.
Ма мени она бубетина пешчар нагрди сунцокрет први пут кад сам отишао већ било касно, пресејем и чекам дан пре него је кренуо да избија почнем да прскам инсектицидима сваки дан у подне, три дана заредом и то крвнички дозе инсектицида. И опет га је појео како крене да избија подвуче се у земљу и изгрицка котиледоне и само штапић избије напоље. Сада ћемо видети две сетвене вреће сам запрашио са пола литре гауча и спремио сам им још неке шпеције од инсектицида. Ако и сада поједу остаје њива до јесени у парлогу.

Ма мени она бубетина пешчар нагрди сунцокрет први пут кад сам отишао већ било касно, пресејем и чекам дан пре него је кренуо да избија почнем да прскам инсектицидима сваки дан у подне, три дана заредом и то крвнички дозе инсектицида. И опет га је појео како крене да избија подвуче се у земљу и изгрицка котиледоне и само штапић избије напоље. Сада ћемо видети две сетвене вреће сам запрашио са пола литре гауча и спремио сам им још неке шпеције од инсектицида. Ако и сада поједу остаје њива до јесени у парлогу.
Mozda bi trebao da prskas uvece posle 19h.
Ako te muci crv zicar onda nema mnogo pomoci.
Insekticid predsetveno i da se odmah seje.
Ili posle setve da se loprska ali da badne velika kisa da unese insekticid u zemlju

Ма није жичар, већ пешчар он га поједе у том делу атара је најезда сви су имали проблем са сунцокретом, а клијавост и енергија код синђентиног кондија је ове године уби Боже и трагедија. Па се сваки ђаво накачио на њега.

Данас је десети дан од када сам "Неому" испрскао са 1,2 л/ха имазомокса и 1 л/ха флуазифоп-п-бутила и први ми је утисак да му време (честе кише без врућина) ове сезоне више одговара од оних у претходне две сезоне - ове сезоне много лакше пребољева и нема таквог са километра видног жутила.

Онај саморасли сунцокрет је клонуо пар дана после третмана, а данас се види ја је дотов. До тих места где има неког сирка нисам долазио јер је каљаво да гацам по њиви, па не знам како је са тим прошло.

Ja sam sve probao,i treći put posejem kukurze,4ti dan izašao napolje,sa suncokretom na tim njivama nema šanse ove godine...a bio uporan zbog rizomskog sirka koji je kao četka na nekim parcelama,sad je dobio total pa šta nam bog da...bem ti i suncokret i godinu blesavu...

Докле може да се туче Грингом до ког узраста? Какав је тај Гринго јел вреди стим поливати и која је ту максимална доза по јутру

-Vidim da smo svi u... k.....ili ne branom grozdju... Presejem tretiran i prskan insekticidima suncokret.. Prodjem njivom nakon 9-10 dana, fali i novog 10 %. Reko super !. Prodjem nakon 5 h , nema ga 60 %. :oops::eek::oops: !!! Jato golubova na sred parcele se lepo gosti. Poučen time stavim ove god u firmi gasne topove 3 kom na 6 ha..usmerene ka silosu koji je na kraj parcele, pa kad opali.. eho jos jaci. Mestani pizde,zovu me svakodnevno, ne libe se ni glagole u futuru prvom da koriste, psi im se skrvaju po supama... policija dolazi da vidi ko je rat zapoceo. Tuce od zore do sutona na 2 min razmaka... i tako 10 dana. Gledam prvi dan.. opali top.. odlete golubovi 50 m dalje.Nakon sat vremena odlete 10 m..Nakon par h.. samo poskoce.. i nastave dalje. Sutra ni da se brecnu.. setaju od topa na 20 m, mrtvi - 'ladni.. Jedino vrane beze..
Naravoučenije : Furadan je majka Mara ;)

Nazad
Vrh