Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neki misle i tako, očigledno.
Inače ove godine što veća brlja, to bolje stanje useva. Prva klasa totalni fijasko.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Kod nas je bas obrnuto. Lose zemlje tipa slatina-tvrda zemlja masna je nagore stanje, jos se nekako kao drzi na prvoklasnu njivu aoi ne jos dugo...

Ne slatina, tu nema ništa. Već rit, gde u normalnim godinama stoji voda sad su tu extra usevi. Ima jedna poslovica ovde kod nas, ljudi kažu: "ne daj bože da ti rit rodi".
Onda na dobroj zemlji sve izgori, a ovo je ta godina izgleda....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Primetio sam i kod nas u ataru slicno ovome da neprirodno zre, pre bih rekao da se takve biljke suse, dok je zrno jos mekano..

Pitanje za vas koi ne orete kako u jesen unosite veštačko đubrivo na potrebu dubinu?
Zajedno sa setvom, jedino sto ne unosim ovo kamenje koje nase fabrike prave vec uvozno i kompleksno djubrivo koje je i pokretljivije od obicnog.
Samo bih dodao i jos ovo. Ja od kako znam za sebe orem spremam i sejem kao i vecina vas ali pre oko 10 godina sam probao nesto drugacije. Bez obrade i sa minimalnom obradom, tako da znam sta je problem kod obe vrste ili nacina rada. A profit je najbitniji a ne nacin obrade. Ja za 10 godina kako se i klima naglo promenila imam vise i plugove vise nikada necu koristiti. A i jos butnija stvar da imam teze zemljiste od 90 posto Vojvidine. Kada nesto pisem pisem iz iskustva a vidim da vecina nesti kudi a nije nista izmenio od jako je od oca i dede naucio. O nacinu rada necu vise pisati samo o zaradi po hektaru mozemo na kraju da vodimo diskusiju. Hvala na razumevanju i savet je da nesto probate pa posle 5 godina da diskutujemo.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Srdjane, kakva je situacija sa korovima nakon 5 ili 10 godina takvog načina rada?

A ovo što si napisao za djubriva da su kamenje se slažem.
Mene čovek gde nabavljam repromaterijal savetuje da probam jarina djubriva i to za onoliko para koliko planiram da dam i za ova. Kaže, videćeš efekat, biće bolje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh