Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I odgivorio sam.Kolega ja sam samo pitao kako Unosite đubrivo.
Ako ga unosis dovoljno svake gidine stigne i do 25cm za 5 godina kao i kod oranja. Rafim vocnjake koje uvek u prolec rasturim NPK po povrsini i za 10godina je voce u kondiciji kao i ostali koji nekim masinama unose u dublje slojeve kao da jabuke, sljive itd nemaju na 10 do 15cm koren.Djubrivo moze biti vise ili manje rastvorljivo.
P i K imaju migraciju oko 5cm godisnje nebitno ko mu je tata.
А имаш ли негде у ражи да си сејао било који усев? Делује ми да би то сада по овом паклу и суши био прави погодак?I odgivorio sam.
Dalji post je namenjen onima koji nipodostavaju moj nacin rada.
A korovska vrsta je dosta izmenjena nemam u njivama palamide, tatule, stireva i jos nekih. Ali ima malo vise poponca, mrtve koprive, veronike koja je i lekovita biljka kao i misjakinje koja nije znacajna za gajeni usev. Sirak je dosta smanjen na njivama jer ne gajim puno kukuruza. Trenutno su mi njive cistije od 90 posto drugih u mom kraju. Borba sa korovima nije teska ista je kao u klasicnom nacinu rada, samo treba pratiti i na vreme reagivati.
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Kolega niko tebi ne brani da iznosiš iskustva a tako i drugi ali netreba podjebavati a što se tiče indijanaca pa ti pomalo ličiš na njih samo ti pero fali, prijatno uživanje.Pozdrav prijatelji samo vi orite. Zbog odredjenih indijanaca neke kolege i ne dele iskustva. Srecno vam bilo i ziveli. Bog je gore a ne dole.
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Vlaga i hladno vreme u oplodnji, pa sve ostalo ali covek objasnjava da u susnijim uslovima ipak za nijansu su bolji usevi nego na oranju, i naravno to je dobronamerni savet da ne moraju masine da se lome na 30cm , radio sam podrivacem na 50cm orao na 25 ,tanjirao na 10cm i 2017 godine nije bilo razlike sve je unistila susa ali se bar ustedelo tamo gde je radjena plica obrada ...Ti si baš zapeo sa tvojom teorijom.Svako radi kako misli da treba.Valjda još nešto utiče na prinos a ne samo obrada.
Ove godine suncokret nije dobio vestak ima ga u predusevu soja rwpica i psenica.Na 1 slici je predusev psenica, i koja kolicina djubriva je koriscena u setvi ???
Nisam jos to radio jer nemam pravu no till masinu.А имаш ли негде у ражи да си сејао било који усев? Делује ми да би то сада по овом паклу и суши био прави погодак?