Peet
Član
Jbs inijance, samo da admiral ne krene!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po meni ovo nije od zemljisne hemije. Kad su kod nas imali problem susilo se od sredine a ne krajevi lisca.Evo kako izgleda suncokret. Inace njiva nije peskovita, gde mi je peskovita zemlja je takav na bregovima. Da li je od Zeazina ili nesto drugo?
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Kod nas generalno suncokreti ove godine jedno veliko go..no. Em hrčkovi, pa zečevi, pipe i sad još i žičar. Tu i tamo negde daleko neka njiva što na nešto liči ali sve ostalo veliko ništa, Loši sklopovi, nejednakost biljaka .........Nema šta ne pravi štetu ove godine.Samo još indijanci i vanzemaljci da ga napadnu i kompletirano je sve.
Djubrivo ti moze samo napraviti jos veci problem.Malo cu dopingovati sa Ecobusterom i nekim djubrivom da vidim dal ce biti promene.
Prvo Cerealisom mozes samo ekspres hibride. Drugo, mozes i kada je veci od tri para listova. Sto se tice mesanja u uputstvi za Kletox pise da se ne mesa sa herbicidima za sirokolisne, ali neki zbog nedostatka vremmena mesaju. Kazu da nema vidljivih posledica. Licno mislim da ne treba mesati Kletox i pulsar dok bi kletox i neki tribunon metil tj. ekspres moglo.Da li mogu prskati suncokret cerealicom i kada je suncokret veci da je presao 3 para i da li mogu ubaciti i kletox zajedno.
Jedan kolega kaze da ga je prskao i kada je bio visok da je jedva isao u njega?
I ja sam isao zeazinom 1.2l/ha, za sada nemam nikakve fleke po suncokretu ali kasno sam ga sejao sve posle 1maja.Desava mi se da mi se na nekim njivama susi suncokret. Suncokret je 6-8 lista i cak veci ali sad su loceli da se suse donji listovi i suncokret propada. Prskao sam.na crno sa Zeazinom 0.7/ kj. Kazu mi ljudi da je od toga. Da li probam da prihranim preko lista sa necim?