Peet
Član
Jbs inijance, samo da admiral ne krene!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po meni ovo nije od zemljisne hemije. Kad su kod nas imali problem susilo se od sredine a ne krajevi lisca.Evo kako izgleda suncokret. Inace njiva nije peskovita, gde mi je peskovita zemlja je takav na bregovima. Da li je od Zeazina ili nesto drugo?![]()
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Kod nas generalno suncokreti ove godine jedno veliko go..no. Em hrčkovi, pa zečevi, pipe i sad još i žičar. Tu i tamo negde daleko neka njiva što na nešto liči ali sve ostalo veliko ništa, Loši sklopovi, nejednakost biljaka .........Nema šta ne pravi štetu ove godine.Samo još indijanci i vanzemaljci da ga napadnu i kompletirano je sve.
Djubrivo ti moze samo napraviti jos veci problem.Malo cu dopingovati sa Ecobusterom i nekim djubrivom da vidim dal ce biti promene.
Prvo Cerealisom mozes samo ekspres hibride. Drugo, mozes i kada je veci od tri para listova. Sto se tice mesanja u uputstvi za Kletox pise da se ne mesa sa herbicidima za sirokolisne, ali neki zbog nedostatka vremmena mesaju. Kazu da nema vidljivih posledica. Licno mislim da ne treba mesati Kletox i pulsar dok bi kletox i neki tribunon metil tj. ekspres moglo.Da li mogu prskati suncokret cerealicom i kada je suncokret veci da je presao 3 para i da li mogu ubaciti i kletox zajedno.
Jedan kolega kaze da ga je prskao i kada je bio visok da je jedva isao u njega?
I ja sam isao zeazinom 1.2l/ha, za sada nemam nikakve fleke po suncokretu ali kasno sam ga sejao sve posle 1maja.Desava mi se da mi se na nekim njivama susi suncokret. Suncokret je 6-8 lista i cak veci ali sad su loceli da se suse donji listovi i suncokret propada. Prskao sam.na crno sa Zeazinom 0.7/ kj. Kazu mi ljudi da je od toga. Da li probam da prihranim preko lista sa necim?