Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako se plasis samorasta to je koliko sam video proslost kod ovih novih hibrida. One roge id 3-4m su stari hibridi od pre 10 i vise godina. Komsija je sejao ovrseni Barolo sa njive sledece godine pravo u sejalicu i skinuo ga kao redovan suncokret. Prinos je bio manji nego kupovno seme. Ove godine imao sam jedan lanac posejao le99 a zajebao se nisam dobro gledao i posejao gde je 2018 isto bio le99. Kada sam bio da spartan ono je bilo zlo od samoniklog. Stalno sam pratio tu parcelu i na kraju kad je usao kombajn nije se znalo koji je redovan hibrid a koji samonikli. Brinos bio dobar.Zapazio sam jednu njivu u ataru od čoveka koji je sa tabanalom uradio štapove i podrivao,ja mislim da je svako moguće zrno koje je palo na zemlju nikloparcela je zelena i uzduž i popreko.Taj neće imati problema sa ovogodišnjim semenom.Kod mene parcela (iza njegove),potanjirana pre oko mesec dana niklo nešto malo ,beznačajno, a znam da je bilo rastura jel je oluja srušila oko 15% suncokreta.Taj će pre ili kasnije morati napolje.
Ja koristim takodje na nodetki 18x2.5mm. Sto se tice pakovanja sada se pakuje po broju zrna. Sidzenta svoje hibride pakuje na 150000 zrna, Pionir na 75000, a NS na 70000. Tezina je oznacena, ali nista ne znaci i zavisi od krupnoce i kvaliteta semena.Coci064* hvala ti puno,kratko ali jasno si objasnio,svaka cast.E jos dve stvari me zanimaju,koje ploce koristite za setvu suncokreta(nodetka u pitanju) i dali je pakovanje kod svakog hibrida isto?
Izaci ce i kod onog na prolece taj samonikli i to opet u toj kolicini kao sto je izasao posle podrivanja.Zapazio sam jednu njivu u ataru od čoveka koji je sa tabanalom uradio štapove i podrivao,ja mislim da je svako moguće zrno koje je palo na zemlju nikloparcela je zelena i uzduž i popreko.Taj neće imati problema sa ovogodišnjim semenom.Kod mene parcela (iza njegove),potanjirana pre oko mesec dana niklo nešto malo ,beznačajno, a znam da je bilo rastura jel je oluja srušila oko 15% suncokreta.Taj će pre ili kasnije morati napolje.
Sta je razlog setve, ja bi ti iskreno savetovao da ga ne seješ, da ne zagadiš njive sa tim korovom...
Kod nas je deo atara uprljan sa tim rogama strašno,najgora stvar ja ga imam u njivi gde nikad nije bio sejan suncokret.
Jel se zezas ili sta? Pa nije valjda kamilica!А да ли сте сигурни да је то самоникли сунцокрет? Да није нешто друго?
Ako ces vec nesto novo probaj Sidzentin Diamantis. CL je hibrid malo kasniji, ali rodan.Ja sam imao pre dve godine. Nista narocito s tim da da je pulsar plus sa kojim se prska znatno skuplji od obicnog pulsara.
Uzmi umesto njega Maissadour M85.SU, neces pogresiti.Gledam po netu,to jest citam i ovako po opisima dopada mi se subaro.Ali gkedam i cene,samo subaro oko 22000,a subaro plus herbicid oko 18000
Kako to?
А да ли сте сигурни да је то самоникли сунцокрет? Да није нешто друго?
Jel se zezas ili sta? Pa nije valjda kamilica!