Lontrel odlicno resava lucerku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imas tri vrte suncokreta. Obican standardan, zatim CL tj klirfild hibride i Ekspres hibride. Svi mogu istom hemijom da se prskaju posle setve, a pre nicanja i od uskolisnih korova posle nicanja. Obican vise ne moze nicim da se prska do zetve. CL hibridi mogu da se prskaju od sirokolisnih korova i posle nicanja, ali samo sa Pulzarom cija je aktivna materija imazomaks. Pulzar ubija samonikli obican suncokret, ali gogotovo da ne pipne samonikli Ekspres. Ekspres hibrid je ta treca grupa i posle nicanja protiv sirokolisnih moze da se prska samo Ekspresom ili nekim herbicidom na bazi Tribunon metila sto je puno jeftinija varijanta. Unistava i samonikli obican suncokret i CL samonikli suncokret. Za pocetnika mozda malo konfuzno, ali slobodno pitaj ako ti nesto nije jasno.Pozdrav.Citam ovu temu vec dva sata,i opet nisam pametannisam nikad sejao suncokret,tako da blage veze nemam oko toga.Jedino toliko znam da neki hibridi me mogu da se prskaju a neki da.Vidim da se spominje CL i EXPRES hibridi,u cemu je razlika koji se moze prskati a koji ne?ocu da sejem oko 10kj,pa ako neko ima vremena i volju da mi ovo objasni,jer ovako ni ne znam koju sortu da kupujem.
Pozdrav.Citam ovu temu vec dva sata,i opet nisam pametannisam nikad sejao suncokret,tako da blage veze nemam oko toga.Jedino toliko znam da neki hibridi me mogu da se prskaju a neki da.Vidim da se spominje CL i EXPRES hibridi,u cemu je razlika koji se moze prskati a koji ne?ocu da sejem oko 10kj,pa ako neko ima vremena i volju da mi ovo objasni,jer ovako ni ne znam koju sortu da kupujem.
To kod nas ne pije vodu,idemo svake druge g na suncokret a ima dosta parcela gde se kreće u monukulturu.Pametan odgovr je samo plodored svaka cetvrta g.