Al de se ona ukoreni slabio se vadi. Imao je kooperant u repi, njiva u arendi kaze sve redom vlasnike muci cicoka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da me nisi razumeo. Nema suncokreta dok je kukuruz 10-12 listova, ali kasnije kad padne neka kiša nikne seme iz većih dubina, a tog ne može da zadrži ni mezotrion ni laudis koji dotle ispare i razrede se od kiše. (Kao kad u soji u sred leta nikne čičak ili ambrozija pa obidju soju)Kad ga rokas u tri seanse, kad je kukuruz do 3 lista, kad je u 5-6 listu i jos jednom kad je u 7-8 ako jos ima potrebe, bice da ce ostati kukuruz cist kao kad je posejan na asfaltu.
Ja ne znam dal postoji skuplje resenje od laudisaKomsija radio lane sa kombinacijom 0.5l/kj laudisa i posle jos toliko, ja bio skeptican , ali on je sa ovom kombinacijom uspeo da sredi sve sirokolisne , a uskolisne solidno redukuje i iskontrolise, ubedljivo najjeftinije kombinacija a da radi posao ko svet u ovom delu banata
Pa pisali smo o tom samoniklom suncokretu i o tome kako nikne godinama i tamo gde skoro nikad nije bio posejan suncokret.Mislim da me nisi razumeo. Nema suncokreta dok je kukuruz 10-12 listova, ali kasnije kad padne neka kiša nikne seme iz većih dubina, a tog ne može da zadrži ni mezotrion ni laudis koji dotle ispare i razrede se od kiše. (Kao kad u soji u sred leta nikne čičak ili ambrozija pa obidju soju)
Verovatno nisi imao tako jako zaraženu njivu... znam čoveka koji 10 godina nije sejao suncokret i svake godine ga ima...
Kad kukuruz sklopi redove, teško će samoniklo da prodre kroz tu masu i da se razvije, sve i da je nikao. Ali, ima suncokreta koji je iznikao u samoj vrsti, koji je jednostavno preživeo hemiju i špartanje. Takve situacije imamo ovamo gde već par godina rokamo samo Adengo u kukuruzu, smanjili smo sa četiri godine pauze setve suncokreta na dve, i počinje suncokret da bude glavni korov... mnogo smo ispali pametni i ovaj put, jbg. Ove godine sam radio korekcije sa Intermezzom (min doza, možda čak i ispod min.) na 15tak kj samo zbog samoniklog suncokreta, čak i pored dobrog tajminga tretmana sa Adengom. Naravno, uspešno je odradio mezotrion posao, ali da nisam delovao...Mislim da me nisi razumeo. Nema suncokreta dok je kukuruz 10-12 listova, ali kasnije kad padne neka kiša nikne seme iz većih dubina, a tog ne može da zadrži ni mezotrion ni laudis koji dotle ispare i razrede se od kiše. (Kao kad u soji u sred leta nikne čičak ili ambrozija pa obidju soju)
Verovatno nisi imao tako jako zaraženu njivu... znam čoveka koji 10 godina nije sejao suncokret i svake godine ga ima...
Nije završio .Nikne kasnije ,pogotovo ako ima malo praznih mesta u kukuruzu.Niće na uvrtinama ,po skladovima.Ako si ga prividno uništio u toj godini ,ima tu semena za još 10 godina.Pa pisali smo o tom samoniklom suncokretu i o tome kako nikne godinama i tamo gde skoro nikad nije bio posejan suncokret.
Tako da jako dobro znam sta cini to cudo, ali opet kazem da je problematican u soji dok u kukuruzu kad ga resis dok mozes uci traktorom zavrsio je svoje.