Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene u selu isto razbio l99 i neoma.A prosle godine od losijih hibrida biliNisam ga sejao ali, ove godine je pionirov Le 99 u našem ataru dao lepe prinose.Jedna parcela je imala 2700 kg/kj.
Do 1 % ako ne bude u bunker ulazila zelena masa,tj lišće,stabljike i sundjeri od glava.Ako to ide sve zajedno može da podigne vlagu 3-5%.Koliko suncokret moze da podigne vlagu posto prodje kroz kombajn,posejao sam pionirov l99 i trenutno je stabiljka jos zelena i ima zelenih listova a nosio sam da mi izmere vlagu i bila je oko 8,9 %
Ja tu istu situaciju imao prosle god sa le99.Visok 3m sitne glave 17-18m/kj dok su drugi le25 imali po 22-23.Kod mene Le25 podbacio skroz u odnosu na prošlu godinu gde je dao 2400kg/kj čisto i to na osrednjoj njivi. Ove godine na najboljoj zemlji gde nije suncokret sejan godinama, njiva se đubri prema analizi zemljišta povećano za 25%, dobio je sve i jedva 1800kg/kj, zrna prazna i ne nalivena hektolitar 33, izrastao 3m zmaj 142 ga jedva pokosio, primese 5, dok kod drugih Le99 tukao i preko 2t po jutru.
Ja zbog subarua nikako da počnem žetvu jer neće da sazri,jer bar curi u bunker?Ostalo nam još 6 kj subara ,koji nikako da sazri .Danas proban ,vlaga 15 %.