Suncokret 2016

ja sam dobio informaciju od ljudi koji su bili na sastanku koji se odrzava na Zlatiboru,da se pominje cena od 250 e/t

Na internetu sam nasao da je minimalna zagarantovana cena 250e a iz dijamanta tvrde da ce biti niza

.....pricam ti pricu, u Madjarskoj fjucersi za oktobar 2016, 338 eura......
pocinje da me nervira sve ovo...cuo sam od onog, cuo sam iz poverljivih izvora, reko mi Pera..itd,itd....samo sebi nabijamo nervozu i radimo protiv sebe
Upravo tako, akose nema pisati šta pametnije nemorase ni licitirati sa niskim otkupnim cenama.

Prosle godine sam imao lep rodi , dali su neku solidnu cenu u odnosu na ostale proizvode. Ne vidim zasto ne bi smanjili i tu cenu kada mogu. Na svim ostalim nasim proizvodima najavili su katasrtofalne cene i mi cutimo. Zasto bi suncokret prosao bolje ? Negde ga moramo predat kada ga posejemo , bilo gde da ga predamo oni su vlasnici tih otkupnih mesta i postaju vlasnici robe. Zagarantovane cene nema bace koliko nam udele....

Naruceno seme 30% fušia,30% imerija,30%64le99,10% f50 i kako nam Bog da uradicemo najbolje sto budemo mogli,a cena ce biti kakva ce biti .:ppozdrav:

Stigao Kondi, LE25 i Le99 . Da li je neko sejao ove pionire ? Znam da je Kiraj cini mi se pre godinu dve dana sejao Le 25,Le99 ne secam se da je neko rekao da je sejao??:sta:

Kod mene seju Le 25 vec 2-3 godine posto imaju dosta samoniklog,gde je bila neoma,pa sad ciste sa expresom. Uglavnom su zadovoljni prinos je u rangu neome,jedino je prosle godine bio nesto laksi od neome,verovatno da je teze podneo susu.

Meni je od tih alternativnih suncorketa, pored prinosa izuzetno vazno i da nisu visoki, zbog vetra u ovom podrucju.
Za sada samo probom resavam te dileme, singenta ima i prinos i nize biljke, ali cena semena prejaka.

Koliko sam ja razumeo promotera pionira Le 99 je ove godine prvi put u komercijalnoj prodaji, do sad je bio samo u ogledima.

I ja trebam narucivati suncokret.Neoma sigurno ali hteo bih i nesto od pionira sto se radi expresom.Dajte iskustva ko je sejao pionirove hibride.

U mom kraju rodi manje od syngentinih oko 15% u sta sam se licno uverio kod nekih prijatelja, sto razlika u ceni semena od nekih 10e/kj ne moze da nadoknadi, jako je lagano zrno, tj nenapunjeno je, pa se teze kombajnira pored dosta smanjenog vetra opet bude rastura.. Jedina prednost ko ima problema sa samoniklim imi biljkama moze expresom da resi.. Jos jedva stvar izgled biljke tokom vegetacije i velicina glave je daleko najlepsi od svih ostalih hibrida tako je dobar da "jedite" komsije i kacite slike na forumu..:)

ja sam imao prosle godine ogledno polje Lg hibrida a 5633 cl ne bi nikad vise sejao najbolji mi je bio 5658 cl,on ima crno belo ljusku,punio je bunker jako dobro,dok sam imao zmaja i to sa nadogradnjom bunkera jedva sam mogao da napravim krug. u moju tehnostrojku stane 3000 kg neome, a lg mi je tad bio plafon 2500kg lg je kabast ali nema tezinu,na aparatu pokazuje 28 hektolitar,a neoma 47.

Nazad
Vrh