Suncokret 2016

Sa proslogodisnjih 36% ove godine smanjenje na 23% povrsina pod suncokretom...od hibrida bez promene- duo fantastiko NK Kondi, i NK Neoma. Koliki udeo, videce se jos do setve!

povrsina slicna proslogodisnjoj oko 50kj. Kondi, Neoma i probao bi takodje Sigentin Edenis. Da li je neko sejao ovaj hibrid??

Хладно цеђење ради Бисер из Марковца код Велике плане...он потенцира са коперантима Пионир...ма да сам синоћ био на Синџентиној промоцији и оно хвале Еденис као високо олеински хибрид!

Послато са Tab2A7-10F

I kod nas na promociji se sindzenta hvali kako je dominantna u Vojvodini kod nas se mnogo manje seje.

У новом каталогу га нема,али зато је ту Аризона,Бакарди,Неостар,Сумико и Субаро који су отпорни на експрес сан.

Послато са Tab2A7-10F

Опет ја гледам каталог и одатле Вадим податке...Сумико је сејао Атила Нађ из Куле и имао 3649кг на ха...За мене су новост и сигурно нећу да их имам ове године!

Послато са Tab2A7-10F

Drustvo, potrebna mi je pomoc. Ove godine prvi put sejem suncokret. Imam dve parcele, prva je zemlja 4. klase a druga parcela 5. klase. Obe parcele su na brdu, ndm.visina malo preko 200 metara. Sto se tice korova parcele su prilicno ciste. Povrsina je 3.70 ha.E sad, posto nemam nikakvog iskustva sa hibridima suncokreta ne znam sta da sejem od hibrida. Ako neko moze da preporuci neki hibrid, sobzirom da je zemlja slabijeg kvaliteta. Hvala..

Drustvo, potrebna mi je pomoc. Ove godine prvi put sejem suncokret. Imam dve parcele, prva je zemlja 4. klase a druga parcela 5. klase. Obe parcele su na brdu, ndm.visina malo preko 200 metara. Sto se tice korova parcele su prilicno ciste. Povrsina je 3.70 ha.E sad, posto nemam nikakvog iskustva sa hibridima suncokreta ne znam sta da sejem od hibrida. Ako neko moze da preporuci neki hibrid, sobzirom da je zemlja slabijeg kvaliteta. Hvala..
Posej neki Syngenta hibrid jeste skuplje seme ali vredi,nazovi njihovog promotera on ce ti objasniti ako nisi siguran koji tacno hoces hibrid.Ispod 25 cm razmaka nemoj sejati moze i oko 27-28cm nece mu nista faliti.Gledaj samo sto ranije da ga ospartas jer rasti brzo,kod nas u cistim njivama i neprskaju samo ga prospartaju 2 puta.Ja licno prodjem spartacem i posle oprskam sirak.

Da li je neko nacuo nesto za cenu roda suncokreta 2016g
Informacije koje sam ja nacuo su porazavajuce 2,3e po kili .
Da li neko zna nesto lepse od ovoga.

Nazad
Vrh