Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sejo sam ga ja prošle godine. Bolji je od Barola i to podosta.(kod mene ja Barolo završio karijeru.)Jel sejao ko KWS Dragon i kako vam se pokazao,a u poredjenju sa Barolom koji vam je bolji?
Hahahaa,ima takvih ....Ja se i dalje kolebam...glavni razlog je jedan lik iz sela...baksuz nevidjeni...taj sta poseje/zapati, od toga nema nista. spominjao je nesto da nece sejati suncikret, pa ako tako bude, objavicu na forumu, zarada ce biti zagarantovana!
Kod mene u selu mozda 10% njih nije obezbedilo seme suncokreta za ovu god.Seme je svo tretirano Cruzerom i cena mu je bila oko 250e vreca(+,- 10e u zavisnosti od hibrida i datuma placanja).Povrsine su svi zivi sa kojima sam pricao povecali u odnosu na proslu godinu,tako da ne verujem da su nesto drugacija razmisljanja u ostalim mestima,verovato je manje-vise ista prica svuda.Na razlog što će biti ove godine malo posejano suncokreta uticaće pored jako male cene merkantilnog suncokreta prošle godine i visoka cena semenskog suncokreta. Naročito Singente koja se kod mene najviše seje, Jedna sj(15000) Singente (kondi ,armoni ...) koštaće oko 242 eura, neće biti tretirana, i svo seme biće domaće proizvodnje. Po meni to je sramotna cena. Navodno u Agroglobu kažu da je cena semena jeftinija od prošle godine za 15 eura po sj ali nepričaju da ove godine seme neće biti tretirano, što košta znatno više od 15 eura.
Cenu merkantilnog suncokreta niko i nespominje,pa svako treba dobro da razmisli dali uopšte da seje suncokret !
Moraju ljudi plodored da ispostuju, a izgleda da su i zadovoljni sa 50e zarade po kj.Kod mene u selu mozda 10% njih nije obezbedilo seme suncokreta za ovu god.Seme je svo tretirano Cruzerom i cena mu je bila oko 250e vreca(+,- 10e u zavisnosti od hibrida i datuma placanja).Povrsine su svi zivi sa kojima sam pricao povecali u odnosu na proslu godinu,tako da ne verujem da su nesto drugacija razmisljanja u ostalim mestima,verovato je manje-vise ista prica svuda.
Nemoj urea,bolje an,kan ili san.Suncokret bas ne voli veliku kolicinu azota.Moze i on da se prska na "crno" kao i kukuruz.
Imam KAN, jel dosta 150 kg na 50 ari? Cime bih trebalo prskati na crno?