Suncokret 2015.g.

Danas bacio oko na komsijin Barolo,jako lepo izgleda,sve glave otvorene,ali me zanima jedna stvar jel to normalno posto sam za suncokret dno,na svakom stapu suncokreta pored glavne glave koja je izasla i vec je otvorena pojavljuje se jos nekoliko malih glava sa strana koje polako izlaze i otvaraju se.Jel to OK ili tu nesto smrdi....:osmeh:

Tu smrdi na neki hormonik preparat u ranom stadiumu:osmeh: ja imam dva-tri reda do komsije tako bravutan prskao po vetru i osasavio ga!

Danas bacio oko na komsijin Barolo,jako lepo izgleda,sve glave otvorene,ali me zanima jedna stvar jel to normalno posto sam za suncokret dno,na svakom stapu suncokreta pored glavne glave koja je izasla i vec je otvorena pojavljuje se jos nekoliko malih glava sa strana koje polako izlaze i otvaraju se.Jel to OK ili tu nesto smrdi....:osmeh:

To nije ok.

Divljak pravi više glavica,semenski hibrid ne bi trebo. Ko zna kako je taj semenski oprašen ili je komša posejao iz "ambara".

Komsa posejao semenski Barolo RM,bio prisutan kad je sejao,koji ambar pa kod nas se prvi put posle 40 godina seje suncokret,nije ga uopste prskao,samo spartao,zagrnuo,nema trave cisto je jer je prolecno oranje.Inace suncokret jako dobro napreduje i ima velike glave ali ima i ove male kao kod divljaka koje se tek otvaraju.

Onda se bune kada se potanjira 15 ha suncokreta u blizini 180 ha semenskog,to treba da radi inspekcija i min.poljo. kako bi semenski bio OK a ne da se posle povlače "domaćini" po sudovima.

Budimo realni nisu oni ludi,znao je KWS za ovaj problem 100%,nije dzabe ove godine kod njih seme drasticno jeftinije.Kod burazera na NS suncokretu nema tih divljih glava.

evo i mog suncokreta, jučer slikano, malo se po listovima vidi da je dobio leda, vrlo malo, i to jedan manji dio njive

Dolbi,setva prva polovina Aprila.
img201507161724081.jpg

Nemam pojma,videcemo,podgoreo je skoro do polovine stabljike,ali setva je izuzetno rana bila,tako da mu i bioloski sat otkucava.Nisam se previse zadrzavao na njivama pod suncokretom jer su tu jos uvek kosnice sa pcelama tu,pa da me ne izujedaju...

Nazad
Vrh