Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neke semenske kuce kazu da kao moze i posle 4 godine njihov hibrid dok nauka kaze minimalno 5,6 god.Dok je kod nas sasvim druga stvar.Svi veci proizvodjaci seju suncokret pa psenicu pa opet suncokret.Znaci svake druge godine.Osim sto dosta isposte njive neke druge razlike nisam video.Ja sam cak dve godine zaredom sejao suncokret na suncokret bez osnovnog djubrenja i ove godine posejem psenicu sa osnovnim djubrenjem 150kg MAp po H i 300kg KAN i za divno cudo imao sam na toj parceli 6,5 t psenice.Ni sam nisam ocekivao toliko.No po psenici se video nedostatak kalijuma u zemljistu koji je pokupio suncokret.Nikada nisam sejao suncokret ali od sledece godine hocu. Imam dosta zemlje na brdu, smanjio bih povrsine pod kukuruzom jer mi mnogo bolje kukuruz iznese u ravnici. Mislim da bi ovde kod mene mogao lepo da iznese rod.
E sad sto se tice plodoreda, isao bih varijantu: kukuruz - psenica - suncokret - psenica - kukuruz. Tako da bi suncokret dosao svake cetvrte godine.
Iskusne da pitam, jel moze tako ili mora da prodje duzi period?
Suncokretu i nece da smeta smetace sledecem usevu.Ja idem psenica,kukuruz,suncokret tako da svake trece godine ponovo ide suncokret i nista nisam primetio da mu smeta!
Da,tamo gde nije bilo napada od raznoraznih stetocina,ovamo kod mene vecinu ranih setvi samo vanzemaljci nisu dirali.Rane setve ce doneti lep novac ove godine.Kasnije setve idtih hibrida manje nalile.