Suncokret 2014

Vec se lupilo.....samo cekam one clanove koji pisu skoro rekordne prinose u ovakvoj godini,da pocnu sa kuknjavom o ceni...

ako smo predali setvene strukture a predali smo kao i ti i ako uljare imaju kolicinu suncokreta - podelom ta dva podatka se dobija prosek po ha godinama unazad. sta se dobija ako napisem da je rodilo 900 kg po jutru ako je rodilo 2.300? drugo sta pisati u ovo vreme o suncokretu u rubrici suncokret rod 2014 osim o prinosima i hibridima? U Dolovu iako je najbolja zemlja sto imamo 2 klasa a vecinom 3, 4 do 6 klase (i bez klase) suncokret rodi oko 2.000kg i preko. neki drugi delovi Srbije imaju drugacije prinose. i sada ti mislis da se cena formira u odnosu sta ja napisem u odnosu na ove parcele ovde? pa covece ovo je kap u moru suncokreta evopre i nema nikakvog uticaja na formiranje cene kojom ce da nas oderu.

Na svakom forumu, pa i ovom, ima proseravanja.
dosao mi kolega i hvali se kako je dobro prosao sa suncokretom 2100 kg/j
ja ga pitam jer to jus
on kaze ne to je ono sto mi merile prikolice
pa kolika je vlaga i prljavstina pitam ja
14.2 vlaga i 18 prljavstina
i kada mu svedu na jus on ima k..u lastinu a ne 2100
ja nemogu da prebacim 1800 zaoravam godinama 200kg 15:15:15 i
u prolece 100 ureje po lancu

nema tu pravila, imam prijatelje koji godinama ne bacaju nista na suncukret pa imaju isto odlicne rezultate, prelaze tih 2000kg, kako i zasto ne znam...ja kad sam tako radio imao sam 1400,1500kg :( sve zavisi do tipa zemljista, godine a i analiza igra ulogu, treba je raditi, ako je ovi nasi obrade kako treba!

Zlatko Pap@ Danas sam sreo nekog coveka u pazovi kaze curi sareno 1300,1800,2000kg mnogo je nezadovoljan sa prinosom.

Na povrsini od 1.81kj 4710kg vlaga 11.3% primese 4 hibrid Neoma. kao i uvek suncokret kod mene dobije 100kg uree po kj i to mu je sto mu je. Ali to je samo jedna njiva uglavnom neoma vrti oko 22m po kj, Barolo 18m po kj na mojim parcelama. Upravo cekamo sta ce reci Lg 56.63 cl

Dolovo (za dolovce - "kod krsta") 3.5jutra Armoni sejan 09aprila, zaorano 3x16, 150kg SAN predsetveno, prihrana Bacilomix, (vlasnik sam njive 2ga godina) - vrsemo ga sutra.
photo-1-1.jpg

photo-2.jpg

Dolovo (za dolovce - "bavanisko polje") 3.5jutra Armoni sejan 09aprila, zaorano 3x16, 150kg SAN predsetveno, prihrana Bacilomix, (vlasnik sam njive 3ca godina) - vrsemo ga sutra.
photo-3.jpg

photo-2-2.jpg

Nazad
Vrh