Suncokret 2014

Takodje 2012 zmajevka je merila 4980kg pionira A 31 dok prosle godine LE 25 jedva 4200kg.

Necete verovati kad bi vam reko koliko je zmaj 470 tovarila prosle godine suncokreta,bio je malo vlazniji oko 15% i daske je imala iznad stranica,oko 30 cm,merila je oko 6700 kila do 7 tona,drugar je nosio pa mi reko,ali sam zaboravio tacno koliko je bilo.Znaci nagazena dobro,vozena po njivi,daleko je bila njiva pa da se ne vraca kuci za drugu.Morali su tako.

Meni su dve zmajevke suncokreta merile 9940kg evo i dokaza slikao sam jer ni sam nisam verovao
fotografija0290.jpg

Sta je tu smesno,kad se mogu od preko kupovati vozila i kamioni gde je baba vozila zasto nemoze jedna mlada zena sa 36 godina da vozi traktor na silos,znas li koliko zena dotera slepera na prijem u Viktoriju Sid kad se vozi suncokret iz banata i backe.......
Voze kod nas zene i traktore,transportuju i rade lakse operacije po njivi jos kako,ja znam par zena starijih koje rade sve kao i muskarci,dok negde verovatno imaju i hidzab pa je zato i neobicno...:off_topic:

Naravno ja sam se nasalio na racun moje zene,gazdinstvo mi je na zeni pa i roba se predaje na nju pa zato i pise njeno ime,verovatno program na prijemu robe je takav da kada se ukuca ime na koga se predaje roba kompjuter odmah upise i ime vozaca isto,inace moja zena pomalo tera 539 po potrebi al u svakom slucaju sam vidjao na uljarici barem tri zene koje doteraju sleper ili kamion s prikolicom pun suncokreta,netreba zene podcenjivati jer ih ima sposobnijih vozaca negoli nekih muskaraca koji misle da sve znaju...

Drugar juce skidao suncokret 26 metara na lanac.Njiva cist pesak,bez grama djubriva.Ne znam koja je sorta.

Nazad
Vrh