Suncokret 2014

Zamolio me drugar da vas pitam kad vi tanjirate suncokretiste, odamah posle skidanja dok je stabljika jos vlazna ili kad se prosusi?

Zamolio me drugar da vas pitam kad vi tanjirate suncokretiste, odamah posle skidanja dok je stabljika jos vlazna ili kad se prosusi?

kod nas ima nekoliko pristupa
1) ne dira nista do oranja pa kako mu bude
2) isprska odmah totalom i do oranja ne pipa
3) isprska totalom pa istanjira posle 20ak dana
4) saceka da se osuse stapovi pa istanjira jednom do dvaput
ja radim ovu poslednju varijantu gde izmedju 2 tanjiranja bacim djubrivo

Lg 5663cl ocajan. Sklop odlican,ali hibrid neverovatno lagan. Dve zmajevke od 8t i kikinska od 4t da kazem nisu bile pune skroz sa 5.25kj samo 7910kg. LG Hibridi sunc su kod mene zavrsili pricu. 3 god u nazad ni na boljim ni na losijim zenljistima nisu ni blizu bili syngetinim hibridima uz istu agrotehniku.

Lg 5663cl ocajan. Sklop odlican,ali hibrid neverovatno lagan. Dve zmajevke od 8t i kikinska od 4t da kazem nisu bile pune skroz sa 5.25kj samo 7910kg. LG Hibridi sunc su kod mene zavrsili pricu. 3 god u nazad ni na boljim ni na losijim zenljistima nisu ni blizu bili syngetinim hibridima uz istu agrotehniku.
Neces da slusas brata Dusana,vecito kurciras!
:haha:

Mogao si i ti da pitas,pa posle da preneses drugaru neobavezno,inace koristim trecu opciju koju je naveo kolega Krcko Orascic u predjasnjem postu...isprskam totalom pa kroz 20 dana tanjiranje,u prolece skoro da i nema ozbiljne trave.

Od mnogo vrsta LG suncokreta ti uhvatis za najlosiji i onda doneses takvu odluku,kod mene se 5663cl uvek u ogledu najlosije pokazao al zato 5665m i 5635 ubijaju....sejem i dalje.....

10621832_702664843121466_2003083767_n.jpg

O ovom problemu sam pisao prosle godine !:off_topic:

Od mnogo vrsta LG suncokreta ti uhvatis za najlosiji i onda doneses takvu odluku,kod mene se 5663cl uvek u ogledu najlosije pokazao al zato 5665m i 5635 ubijaju....sejem i dalje.....

Tri godine u nazad sve njihove hibride sam probao. Samo jednom je 56.35 bio odlican. Pod tim odlican mislim,bio je u rangu sa syngentinim hibridima na drugim mojim parcelama. Takodje ove godinee sam imao i njihov novi hibrid koji je bas podlezan bio na sklerociniu. Mislim da je hibrid 53.45 cl ili tako nesto.Tako da ocigledno na mojim parcelama nema vise mesta za Lg hibride sunc.
Takodje nisam jedini koji je probao pa odustao,ima ljudi koji su probali njihove hibrde samo prosle godine i evo ove godine ih vec neseju. Ocigledno na zemljistu naseg atara nisu se preterano pokazali.

Nazad
Vrh