Kod nas dosta ljudi ima problem sa nicanjem,cuo danas da ima masa fals semena kod kog je klijavost izmedju 40-80%...LG najvise...cak i za Dolbi kazu da je los ove godine...ne znam
Meni dolbi nikao 99% nikad do sada nije bilo tako dobro nicanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas dosta ljudi ima problem sa nicanjem,cuo danas da ima masa fals semena kod kog je klijavost izmedju 40-80%...LG najvise...cak i za Dolbi kazu da je los ove godine...ne znam
Majevica obicna nije diskosna tanjiri sa 27 rupa, rupe 2,5 mm sejem sa Ytom kardan na 1000 obrtaja motor na 1200-1250 obrtajaKoja sijacica sa kojim plocama je sejala? odlican sklop
Najbolje da ga presejes jel od toga nema srece i ja sam imao takvu situaciju i slusao strucnjake kao ma izbice on i tako mesec dana,a u pitanju je bila isto Neoma i 12 maja ga predjem setvospremacem i presejem.Posto mi se to desilo na jednoj njivi ko da je neko povukao crtu pola je lepo nikao a pola sam presejavao za 300kg sam imao veci prinos na ovoj polovini njive gde sam presejao suncukret inace posto se radilo o jednoj tabli agrotehnika je bila ista cak sta vise nisam ga ni prskao jer je od prvoga puta uspelo prskanje na crno i njiva je bila cista.Jedino sta ti je moj savet seme umesaj sa Slavolom S da mu pojacas klijavost i da mu das energiju jer sam to i ja uradio po savetu jednog staroga agronoma.Posejao sam Neomu 09.04 i istog dama oprskao Acetohlorom i Terbisom.Sutradan je pala kisa i korova nema ali nema ni suncokreta.Nije stigao da nikne pre 15 aprila kada je stigao hladni talas i kisa.Niklo je mozda dvadesetak posto a ostalo je zarobljeno ispod pokorice i truli.Jos par dana nece moci da se udje u njivu jer je jako vlazno ispod pokorice.Dali ce biti kasno da ponovo posejem i treba li da sa necim razbijem pokoricu ili ce biti dovoljno da sejalica sama to uradi?