Po Agromarketovom spektru delovanja, nijedan od tih herbicida ne uništava čičak;
@Shale, jedino ako si video u praksi da taj koktel rešava i čičak. Ja sam dosad radio samo Acetohlor 1,25l/k.j.+ Girasolin 1,15l/k.j., utrošak vode 140l/k.j., i baš ove godine se potrefilo da sejem suncokret u parceli gde imam čička. Ićiću sutra prekosutra da vidim kako stoje stvari sa tom parcelom, Shale ako si u pravu, ove godine mi je kasno za taj koktel, ali ću znati ubuduće. Trebalo bi da bude dosta čisto, nisam primećivao u kukuruzu prošle godine čičak... Sećam se pre jedno 5 godina na ovoj istoj parceli smo imali suncokret, još je deda radio...bralee koja je tu šuma čička bila, suncokret se nije video.
Evo sad sam pretražio u svesci (od tad zapisujem sve
): Barolo RM setva 27.04.2009, 1l/k.j. Kletox, špartanje i zagrtanje (na špartanju sam ja jurio za plugom da skidam korove), prinos bruka: 1120kg ukupno na 1,25k.j. Vlaga piše 11% ali ne bih rekao da je tako bilo, sećam se da je bio baš mokar. Kad sam ja preuzeo kormilo, rešio sam da krenem sa prskanjem na crno, rezultati vidljivi prve godine, njive čiste. Jedino sam prošle godine imao problem, požuteo mi suncokret jer je kiša padala kad nije trebalo, ali na kraju, na toj njivi sam oborio svoj lični rekord 2450kg/k.j. NETO
A na ovoj parceli od 1,25kj ne bih ni sejao suncokret jer mi je komšija imao prošle godine suncokret, a trebao sam da se pomerim prema njemu za 1m, ali morao sam zbog bolesti u kukuruzu. 2012.god. plamenac i onaj famozni aflatoksin, prošle god. isto plamenac tu i tamo, ali zato dijabrotika ga je urnisala. Kombajner me pita jel sam bio pijan dok sam sejao.
E sad, videću kako će biti sa ovim suncokretom, mada ne očekujem nikakve rekorde na toj parceli. U svakom slučaju, izveštavaću vas, ako idem sutra- prekosutra biće i slika sa uvratine gde sam zapazio čičkove, pa baš da vidimo šta je Girasolin uradio za ove 3 nedelje.