Suncokret 2014

Danas zavrsen suncokret,sutra prskanje
dxbrr7.jpg

2evuwbl.jpg

r8gl6s.jpg

Sta je bolje da primenim za prskanje na crno, dual ili gardoprim, ostalo od lane?

Posejana Neoma pre neki dan, generalno manje se seje suncokret kod nas, prava slika će biti kad se zazeleni.

Sta je bolje da primenim za prskanje na crno, dual ili gardoprim, ostalo od lane?

gardoprim,dualgold je samo za uskolisno,a gardoprim je mesavina(dual+tebis) ili s metolahlor plus terbutilazin znaci uskolisno i sirokolisno......

- - - - - - - - - -

Danas isprskana jedna njiva suncokreta pre nicanja,Terbis+Acetosav 1+1 litra na 2 k.j

bolje da si isao sa basarom( metolahlor) nego acetohlor,prosle godine sam se dobro opekao sa acetohlorom u suncokretu,sve zavisi kad padne kisa,ako padne a suncokret vec nikne zna biti problem,mada isao si slabom dozom........

Danas posejan LG 5665 na 23,5 cm i odma poprskano samo da padne kisa i ...:osmeh:

Pionir ide 4,2 na 1,2Ha a singenta 11,5 na 2,5Ha....
Ove godine probam jednu vrecu euralis petunia...posejana 02.04 Nikada je nisam sejao a cena je 170e za 1sj od 150000 biljaka!Da li je neko vec probao?

U sredu posejan Kondi na 23,5cm, a juce Armoni na 21cm, to je redukovana povrsina od prvobitno planirane. Danas bilo u planu da se parcela sa Kondijem oprska, ali nas je kisa koja je dobrodosla pomerila za sutra, prekosutra....

U sredu posejan Kondi na 23,5cm, a juce Armoni na 21cm, to je redukovana povrsina od prvobitno planirane. Danas bilo u planu da se parcela sa Kondijem oprska, ali nas je kisa koja je dobrodosla pomerila za sutra, prekosutra....
Ja sam uspeo jednu parcelu isprskati juce,danas je bila u planu druga ali vetar nije dozvolio.Ja bih i Armoni na 23,5 iz razloga sto je dosta visok i u gustom sklopu ima osobinu da se dodatno izduzuje ka suncu i onda naraste nebu pod oblakE. Moze biti problem da se pri jacem vetru navrne na jednu stranu,imao sam taj problem pa ti prenosim iskustvo,a i kombajneri ne vole kad je jako visok suncokret.Suncokret sejem na 23,5 cm i 10% da ne izadje to je idealan sklop

Pionir ide 4,2 na 1,2Ha a singenta 11,5 na 2,5Ha....
Ove godine probam jednu vrecu euralis petunia...posejana 02.04 Nikada je nisam sejao a cena je 170e za 1sj od 150000 biljaka!Da li je neko vec probao?
Pozdrav,sto se tice Petunije,ja sam je sejao prosle i predprosle godine,po rodu ne zaostaje puno za Kondijem,problem je ako si u nekom vetrovitom podrucju hoce da polegne tj popada na ogumke velicine sobe.

Nazad
Vrh