savato
Član
Posejano danas nesto Kondija...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
iz jednog djaka neome koliko se jutara seja ti a gustina da je 23.5
Sta je bolje da primenim za prskanje na crno, dual ili gardoprim, ostalo od lane?
Danas isprskana jedna njiva suncokreta pre nicanja,Terbis+Acetosav 1+1 litra na 2 k.j
Ja sam uspeo jednu parcelu isprskati juce,danas je bila u planu druga ali vetar nije dozvolio.Ja bih i Armoni na 23,5 iz razloga sto je dosta visok i u gustom sklopu ima osobinu da se dodatno izduzuje ka suncu i onda naraste nebu pod oblakE. Moze biti problem da se pri jacem vetru navrne na jednu stranu,imao sam taj problem pa ti prenosim iskustvo,a i kombajneri ne vole kad je jako visok suncokret.Suncokret sejem na 23,5 cm i 10% da ne izadje to je idealan sklopU sredu posejan Kondi na 23,5cm, a juce Armoni na 21cm, to je redukovana povrsina od prvobitno planirane. Danas bilo u planu da se parcela sa Kondijem oprska, ali nas je kisa koja je dobrodosla pomerila za sutra, prekosutra....
Pozdrav,sto se tice Petunije,ja sam je sejao prosle i predprosle godine,po rodu ne zaostaje puno za Kondijem,problem je ako si u nekom vetrovitom podrucju hoce da polegne tj popada na ogumke velicine sobe.Pionir ide 4,2 na 1,2Ha a singenta 11,5 na 2,5Ha....
Ove godine probam jednu vrecu euralis petunia...posejana 02.04 Nikada je nisam sejao a cena je 170e za 1sj od 150000 biljaka!Da li je neko vec probao?