Suncokret 2014

Mislim da bi setva trebalo da zavisi od trenutne temperature zemljišta i temperature u narednom periodu, a ne od toga da li je prvi peti ili petnaesti april.
Ova godina je poranila zbog klimatskih promena, a i svaka sledeća će biti čudnija od prethodne.....:osmeh:

Posto nisam uspeo da nabavim Kondi uzeo sam sve Armony,nadam se da se necu razocarati posto ga nisam sejao,ima jos i 9 vreca KWS Dragon za probu.

Armony prosle godine bez grama djubriva i preko 2600 kg po k.j! Samo sto je malo vislji od ostale ekipe Syngente,pa se kombajneri malo muce sa njim

Ma to nije problem,samo nek' on rodi,sta sam sve gutao,po cele stapove kad sam radio polog,pa bude kao dusa.

Nakon mnogo razmišljanja ipak je uzet Kondi sa hemijom gardoprim+ fusilade.
Uopšte nisam razmišljao,na ovu"garantovanu" bednu cenu suncokreta rod 2014.cena semena i od 13.000,00 din po sj 150 000 zrna o mi je mnogo velika tako da o tim izvikanim semenskim kućama sa astronomskim cenama čak ni ne razmišljam.

Sejaću Ragt hibride suncokreta,setvena jedinica 150 000 zrna košta 13 000 dinara a solidni su po svim parametrima.

Na proslim postovima vidim da Imeria i LG nisu tretirani insekticidom jer je zabranjen,samo fungicidom je tretirano,sta raditi da li posejati tako ili tretirati seme jos necim,da li je neko do sada sejao ne tretirano seme suncokreta?

Zavisi dali ima zgadija na njivi, ako ima zicara pojesce ga sigurno.
Ima sad neki preparat Semafor se zove, za tu namenu, moze se naci u poljo apotekama, ili ako nadjes furadana negde zaostalog.....

op49sg.jpg

stiglo seme,tretirano je sa insekticidom

Nazad
Vrh