Suncokret 2014

Gotova setva danas

1554483_10202319101836645_4787186331663930464_n.jpg

Od semena Adagio i neoma Sejano na 21,5

Da li je ovo divlja kupina?

Ovde treba da ide suncokret, da li ce je unistiti gardoprim ili mozda pulsar? Ili mozda da posejem, pa onda total 2-3l/kj? Nije velika, i ima je sporadicno po celoj njivi, koliko sam video. Izgleda da se razmnozava iz rizoma.

Danas oprskan suncokret sa Terbisom, Acetosavom I Girasolinom po 0,7 litara po kj. Suncokret je posejan pre 6 dana,

Dušane, zar ne misliš da je kasno za prskanje posle setve a pre nicanja, posebno ako će sutra kiša a suncokret je pustio klicu?
Od svakog preparata si stavio po 0,7l po k.j.?

Da li je ovo divlja kupina?

Ovde treba da ide suncokret, da li ce je unistiti gardoprim ili mozda pulsar? Ili mozda da posejem, pa onda total 2-3l/kj? Nije velika, i ima je sporadicno po celoj njivi, koliko sam video. Izgleda da se razmnozava iz rizoma.

Da to je divlja kupina i nece je unistiti ni Gardoprim ni Pulsar a ni totalni herbicid u kolicini od 2-3 l/KJ. Neka minimalna kolicina za kupinu je 5 lit. ali je sigurnije ici sa 6 lit totala po KJ.

Na moje drugo pitanje- pitam zato što nisam dodavao Terbis već sam išao samo Girasolin + Acetohlor, ali jača doza Girasolina, ja mislim 1,2l/k.j. prošle godine. Danas sam sejao suncokret, sutra planiram da idem ujutro, nadam se da ću stići pre kiše da to oprskam.

Nisam pratio koliko treba suncokretu da pusti klicu, ali je dosta toplo ovih dana bilo, pa ako će kiša može da spusti herbicid do nje i da je ošteti. Opet kažem, ne znam- zato sam i pitao da li misliš da je kasno. Ja praktikujem da odmah sutradan prskam, za svaki slučaj dok još nije seme pustilo klicu.

Sale, nadam se da nije kasno, ako jeste onda sam n....o. Nisam stigao radnije da prskam, svaki dan posla preko glave, pa bila kisa, pa bio praznik itd, oteglo se...

ne verujem da ce biti posledica, ja sam par puta tako prskao, nisam stigao ranije nikad zbog faxa i nije bilo problema....

Na moje drugo pitanje- pitam zato što nisam dodavao Terbis već sam išao samo Girasolin + Acetohlor, ali jača doza Girasolina, ja mislim 1,2l/k.j. prošle godine. Danas sam sejao suncokret, sutra planiram da idem ujutro, nadam se da ću stići pre kiše da to oprskam.

Nisam pratio koliko treba suncokretu da pusti klicu, ali je dosta toplo ovih dana bilo, pa ako će kiša može da spusti herbicid do nje i da je ošteti. Opet kažem, ne znam- zato sam i pitao da li misliš da je kasno. Ja praktikujem da odmah sutradan prskam, za svaki slučaj dok još nije seme pustilo klicu.
Nema veze da li je pustio klicu ili ne,bitno je da nije nikao.

Soja je idealan predusev svim kulturama koje se uzgajaju! Obrnuta situacija je dosta opasna a ova je odlicna!
To sto "skolovani" pricaju da se ne seje soja u monokulturi jer je sklona bolestima je glupost. Kod nas se seje soja u soji i vise od 7 god. i rod zna da bude odlican ukoliko ima kise bez obzira sto se ne preporucuje!

Mirmag, koliko možeš maksimalno da sipaš vode u nju a da ferdžan može da nosi?

@mirmag

Dakle nije moglo bolje. Ja sam isto radio tretman iako je duvao dosta jak vetar, ali vredelo je.

Nazad
Vrh