Suncokret 2014

Kod mene u selo samo jedan ili dva poljoprivrednika seju suncokret,pa neka se misle preradjivaci.:sta:

Posle ovog tvog posta gledam u deklaraciju, ali ne pise kolika mu je klijavost. Ne verujem da bi se KWS zajebavo sa tako malom klijavoscu, mada i toliko odgovara nasem standardu semena.
Verovatno si pogledao atest na vreći a ne deklaraciju,na deklaraciji mora biti upisan procenat klijavosti... nemoj baš imati toliko poverenje ne samo u KWS nego u bilo koju semensku kuću,guraju oni nama svi zajedno godinama unazad svakojaku robu..

Danas uzeo Caussade Imerija (Imeriju). Nasa zadruga ga ima u proizvodnji vec dve godine i kaze da su zadivoljni prinosom. Rame uz rame je Syigenti Kondiju , a jeftinije seme.

Videcemo . Ja je nisam imao da nije valjala nasa zadruga u Beski je sigurno nebi trecu godinu za redom sejala i to na vecim povrsinama. Opet kazem nisam je sejo nemogu nista reci. Videcemo u Septembru ako bog da.
20140325112042.jpg
20140325112107.jpg
20140325112117.jpg

Ja sam uzeo jednu vrecu Kondija,i to mu je to...Od planiranih 8 k.j,sejacu 4 i kada bi vecina uradila isto,bila bi i cena dobra,ali...pitanje je?!Mada,prethodnih godina nisam mogao doci do Kondija,a sada ga je jos ostalo kao i mnogih drugih hibrida razlicitih kompanija! Klijavost 88%,energija 90%,zemlja proizvodnje Srbija,vreca oko 11 kg

Danas posejana Neoma na 3.5 kj i poprskana dubinski Terbis+Acetohlor.

Ja stvarno neznam zasto ljudi zure sa setvom suncokreta?
Bas me zanima koliki ce prinosi biti sa ovih parcela sto su vec posejane ili sto ce biti posejane narednih 10-15 dana.
Moje nagadjanje (daj boze da gresim) mada govorim iz iskustva: ne vise od 1000gk/kj.....
No zivi bili pa videli.....

Nazad
Vrh