Suncokret 2014

Ko kaze da je trebalo juce da izadju?
Nisu izasli niti ce izaci ako se proda semena koliko im otprilike treba sirovine.
Dusane imaju zaliha neverovatno mnogo.Sa covekom iz tvog sela sedim pre neki dan kad su mu nudili na sleper po ceni od 72din/l.

neznam kakva ce biti cena al ja bio danas kod jednok otkupljivaca da potam za ureu i san a on mi kaze moze i paritet za suncokret san 1/1 a urea 1/1.25 pa sad budi pametan posto ce biti suncokret

U registar nisam naveo ni jednu parcelu pod suncokretom, a seme cu tek nabavljati kad zavrsim sa setvom kukuruza, znaci 20 aprila.
Mora tako, ne vredi pokazati im jos sad da smo spremni za setvu necega nepoznatog!!!

Koliko god da bio ja ga moram sejati,plodored je u pitanju,da će biti deficita vode to se već može naslutiti,džabe nam prolećni pljuskovi kad nema dovoljno zimskih zaliha,seme je spremno kupljeno za keš tako da nisam obavezan prema bilo kome da isporučim robu,ko je dao doplatu prošle godine najbrže taj će ga i dobiti ove godine,oko 40jutara sejem sve NS hibride...

Molim te pisi u svoje ime.Pa pre 2 godine je toliko kostao kad je repromaterjal bio 50% mozda i vise jeftiniji.

Firma sa kojom radim jos nije dobila seme od syngente,ali svi kukaju kako ce biti "jeftini" ove godine.
Samo seme i nije toliko skuplje, ali je u paketu sa 2l pulsara i 2l fuzilejta. Sad ta hemija nekom treba nekom ne. Bas oba da trebaju retko. Cenu samog semena prinos vrati. Da li je neko sejao Dragon od KWS.Kod nas u ogledima PSS Kikinda 6.5 tona po ha. Takodje i Clarica ja mislim daje Caussade 6,5 tona. Mlogo brate.

Nazad
Vrh