Suncokret 2014

kod mene LG 5665 dao po hektaru prosek 4660 kg, neznam onda koliko je laksi od ostalih sa vlagom od 9-10%, a na zmaj 8T prikolicama je bio isto vise od 5 T bez nadogradnje :ppozdrav:

losi a to ti i stoji u komentaru ne znam odakle ti toliko fosfora i kalijuma koji u ovim kolicinama mogu da ti umanje dosta prinos

Malo pre sam bio na promociji NS-a. Dosta su jeftiniji od ostalih, sto se tice suncokreta. Da li je neko sejao suncokret NS-a? Da li su za pohvalu ili ne?

Ja prosle godine imao zasejano 2kj PIONEERA LE25 cisto za probu uzeo 1 setvenu jedinicu 75000 zrna (1000din skuplje nego ns hibridi),
i dobio 4,5t zrna po hektaru sa vlagom 12% bez djubrenja.
A drugaru sam vrsio isti 10kj ( u manjim parcelama),
u jesen bacao 100kg 20:20:0 po 1kj, i to je to sto se tice dubriva.
Prosek 2300kg po jutru semena neznam za vlagu ali je bila oko normale.

Za ovu godinu seme istog vec obezbedjeno, cena oko 9500din sj, 75000 zrna....

Poslednja izmena:
Ja prosle godine imao zasejano 2kj PIONEERA LE25 cisto za probu uzeo 1 setvenu jedinicu 75000 zrna (1000din skuplje nego ns hibridi),
i dobio 4,5t zrna po hektaru sa vlagom 12% bez djubrenja.
A drugaru sam vrsio isti 10kj ( u manjim parcelama),
u jesen bacao 100kg 20:20:0 po 1kj, i to je to sto se tice dubriva.
Prosek 2300kg po jutru semena neznam za vlagu ali je bila oko normale.

Za ovu godinu seme istog vec obezbedjeno, cena oko 9500din sj, 75000 zrna....

Da li si prskao ekspresom?

Danas u Kikindi bila prezentacija LG hibrida. Promoter nas upozorio na stetno delovanje pulsara u punim dozama na CL hibride i umanjenje prinosa do 10%. Da li jos neko ima ovakva saznanja?

Radim sa pulsarom već 3 godine i nikada ništa loše nisam primetio.Koristim savet jednog agronoma,a to je:u drugom paru stalnih listova idem sa 0,8l/ha pulsara.U tom periodu korovi koji su nikli su dosta mali i ta doza ih skida kao od šale.Posle u trećem stalnom paru a može i u četvrtom idem sa 0,4-0,5l/ha(u zavisnosti od veličine suncokreta)ukoliko je to potrebno.I u tom slučaju korovi koji su izašli su u fazi kotiledona ili 1-2 para listova tako da ih ta doza skida.Retko kad i gde sam morao ići i ovo drugo prskanje.Ja sam prezadovoljan ovim nacinom rada i ne mislim ga menjati.

Danas u Kikindi bila prezentacija LG hibrida. Promoter nas upozorio na stetno delovanje pulsara u punim dozama na CL hibride i umanjenje prinosa do 10%. Da li jos neko ima ovakva saznanja?

a meni su rekli da ga ne smem mesati sa folijarnim dzubretom ! a i prinos im i ovako opada zbog lakoce zrna !

Danas bio u poljoapoteci i raspitivao se za neomu, nije jos stigla i kaze mi prodavac da cena za jednu vrecu semena i 1L pulsara i 1L fuzilejda biti kao proslogodisnja, nekih tridesetak hiljada din...

Jel neko sejao vec maisadour suncokret? konkretno sortu 97a? cena pristupacna,promoter kaze da je prosle godine bio rod i do 27m po jutru,e sad,cena za 150.000 zrna 135 evra+pdv za kes 7% manje.

Nazad
Vrh