Suncokret 2014

Pulsar je oko 6000 din, a fuzilejd f 3700(cene iz lokalne apoteke). Cekam samo da cujem konacnu cenu paketa sa hemijom, nezvanicno mi je receno oko 400e (seme + 2l+2l). Za ovu godinu ce najverovatnije ici alternativne semenske kuce, ako se lose prodje na suncokretu, za sledecu godinu ce ici alternativni usevi

Ja moram zbog vise stvari da sejem ili neomu ili adadjo.Sta kazete kolege,za koju sortu po Vama da se opredelim?:sta:

Ja sam imao prošle godine imao armoni i neomu prednost dajem neomi zato što se daleko lakše skinula nego armoni.Armoni voli da blokira kosu od hedera ili da kažem da guši heder a i rod je bio veći kod neome za jedno 200-400 kg više!!!

Prosle godine posadio sam kukuruz u rit koji su mi svinje pojele neposredno posle setve, tako da je 20 maja usledilo presejavanje, naravno na tu parcelu je sada isao suncokret-Syngentin Alego......
Parcela je bila prethodono nadjubrena za kukuruz 100kg 20:20:0 u jesen i 100kg urea pre setve.
Kasno sam vrsio isti suncokret sa malo vecom vlagom 17% i prinosom od 2700kg po jutru na toj parceli.....

Ja ga bez 300 i necu sejati, tj ako obecaju vise od 300, ako ne, ide soja na te njive, verovatno cekaju da vide koliko ce biti prijavljeno suncokreta u povrsinama za ovu godinu, pa ce onda, ako ocene da je malo, pojacavati cenu, navodno imaju velike zalihe ulja.....

Nazad
Vrh