Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bogami kod mene će RAGT biti na pola od 25kj suncokreta.Da li neko sejao neki od RAGT hibrida suncokreta prošle godine?
Bogami kod mene će RAGT biti na pola od 25kj suncokreta.
Čuo sam da su ih ovde lani sejali u nekom manjem procentu, i neki se hvale da su imali i po 26m po KJ.
Kum mi radi za agrimatco/ dipcom, firmu što distribuira te hibride u srbiji i kaže sledeće: da je matična kuća tih hibrida sa juga francuske, što u principu više odgovara našem klimatskom pojasu nego neki sever francuske. Ovogodišnji semenski progrаm ove kuće u srbiji će biti komplet iz uvoza.Imaju oni semensku proizvodnju ovde,al to je otišlo navodno za ukrajinu.
Ja sam dosada sejao kondi samo,al ove godine plafon jedna vreća kondija da mogu da uporedim sa barolom, i ovim RAGT hibridima.Cena semena je osnovni razlog zašto pravim zaokret.
Bogami kod mene će RAGT biti na pola od 25kj suncokreta.
Čuo sam da su ih ovde lani sejali u nekom manjem procentu, i neki se hvale da su imali i po 26m po KJ.
Kum mi radi za agrimatco/ dipcom, firmu što distribuira te hibride u srbiji i kaže sledeće: da je matična kuća tih hibrida sa juga francuske, što u principu više odgovara našem klimatskom pojasu nego neki sever francuske. Ovogodišnji semenski progrаm ove kuće u srbiji će biti komplet iz uvoza.Imaju oni semensku proizvodnju ovde,al to je otišlo navodno za ukrajinu.
Ja sam dosada sejao kondi samo,al ove godine plafon jedna vreća kondija da mogu da uporedim sa barolom, i ovim RAGT hibridima.Cena semena je osnovni razlog zašto pravim zaokret.
Bice i Ns mozda u kombinaciji, ali ocu da uporedim, njiva 20kj, pet hibrida, jedan od njih i kondi, pa da vidim dal ovi iz agrogloba imaju robu koja vredi te novce.Pa onda imas jednostavnije resenje,posejati sa ovog podneblja seme,sta mislis da seju na severu Francuske nego ono sto odgovara tom podneblju........naravucenije je da saksija ima rupu i nema potrebe izmisljati istu.
Ja opet napominjem, da je svako gazda na svojoj njivi i da radi šta hoće, a da smo ovde da razmenimo mišljenja i iskustva...
Od 2010 na ovamo, nisam čuo za moju užu a i širu okolinu da je neki hibrid dao više od kondija. Primera radi prošle godine je kod mene jedan lik imao fušiju 23 mc/kj, a ja kondija 28mc/kj, neka je razlika u ceni semena po kj bila 20 evra, to nije ni ni meter suncokreta po kj, opet sam bolji za na 4 pa puta x jutara pa i po onoj relativno maloj ceni, imam bolji ekonomski rezultat.
Porediti neki hibrid ima smisla samo u istim proizvodnim uslovima.Kako se mogu porediti različiti hibridi u različitim agroekološkim uslovima?
Vise mi ni to nije zanimljivo,posle danasnjeg danaCujem,da se sad vec syngenta moze dosta naci bez hemije.
Kanda malo vise citaju ovde.