Suncokret 2014

A kakav je causade dal je neko sejo imeriju ili durban koliko zaostaju za syngentom.

Naj vise bih voleo kad bi izasli sa paketom singente ovi lopovi i da nemoze klot da se nadje i da povecaju za jos jedno 50e.
Pa da krenomo svi lepo od pocetka sa nekim drugim S.k.

Svaka vam cast kada smete da sejete suncokret na ovako nevidjenu cenu.Mislim da se raduju uljari i da svi napori da se izdogovara minimalna cena pre setve moze da padne u vodu kada vide da se toliko trazi seme i bez minimalne cene.Neka vam Bog u pomoci ove godine sa cenom kja se sprema od strane uljara a to je nezvanicno oko 250/260e po toni.

To što Syngenta radi je čista ucena koja će im doneti više štete nego koristi.Ima na tržištu hibrida koji su dorasli njihovim,a sad i hemije(tipa pulsar) koja se pojavila a skoro je duplo jeftinija.Po meni ni jedan Syngentih hibrid nije bolji o recimo LG 56.65,LG 56.63CL ili recimo par hibrida KWS-a tipa Barolo.Sve je to u istom rangu stoga mislim da će se ljudi preorjentisati na druge kuće i hibride.

Ove godine sejem oko 30jutara suncokreta zbog plodoreda,kajem se sto nisam zito posejao jer ovi spekulanti ocigledno nej..u zivu silu,digli cenu semena kao onako eto htelo im se,syngentu ako ne skinu cenu bojkotujem,najjeftinije seme, djubre, hemiju,sto manje uloga to je parola za ubuduce dok se neke stvari ne promene ako je uopste i moguce,uglavnom se menjaju na gore..a te promoterske fore neka pricaju novim i buducim narastajima.

Ne sejem svake godine suncokret ali i sa drugim semenskim kućama se mogu ostvariti visoki prinosi. Prošle godine sam na ugovor dobio LG 56.65 jer su se ljudi otimali za sindzentu pa je nestalo semena. Na dve parcele samo sa đubrenjem od 80 kg/kj uree prinos je bio 2250 i 2500 kg/kj. Ziveo LG :osmeh: Isto tako pre 5 godina je Barolo dao oko 2200 kg/kj na izuzetno peskovitom zemljištu. Neću sejati ove godine suncokret ali ću u svakom slučaju sindžentu zaobilaziti zbog bezobrazluka.

Poslednja izmena:
Ne sejem svake godine suncokret ali i sa drugim semenskim kućama se mogu ostvariti visoki prinosi. Prošle godine sam na ugovor dobio LG 56.65 jer su se ljudi otimali za sindzentu pa je nestalo semena. Na dve parcele samo sa đubrenjem od 80 kg/kj uree prinos je bio 2250 i 2500 kg/kj. Ziveo LG :osmeh: Isto tako pre 5 godina je Barolo dao oko 2200 kg/kj na izuzetno peskovitom zemljištu. Neću sejati ove godine suncokret ali ću u svakom slučaju sindžentu zaobilaziti zbog bezobrazluka.
blago tebi ! kod mene u kraju LG je potpuno podbacio i bilo je od 750-1000 kg/kj:zli::sjasi:

I kod nas je LG bio dosta lak na kantaru,nije bilo bas toliko malo ali ispod dve tone po jutru je bio svaki od 1500-1800 kg/kj,naravno nije ni to mali prinos ali u odnosu na druge hibride jeste...ove godine barolo i NS za probu kod mene.

Posle 10 god ponovoće biti Suncokret zastupljen kod mene u plodoredu, Oskar NS instituta je moj izbor.

Nazad
Vrh