Suncokret 2014

Samo jedne godine sam koristio Acetohlor u suncokretu (Barolo) i nikad vise! Nakon svake kise sve vise i vise je sprzio suncokret. Na kraju je bio umanjen prinos sigurno za nekih 30 %.
Moji omiljeni su Clearfield tehnologije Neoma, Adagio i Fushia, samo sto ove godine suncokret ce biti zastupljen samo na 3% od ukupne zemlje koje obradjujem.

Evo da se malo nadovežem na pitanje oko vlastitog sjemena.
Na slikama je Neoma. Sijan suncokret prije toga prije 4 godine. Rokovi sjetve i sve ostalo OK, da ne bi bilo zabune. Da napomenem da je sjeme skupo plaćeno. Žao mi samo što nisam uspio iskopati čije je porijeklo i dorada. Uglavnom na više od 50% ima pojava sekundarnih glava. Struka kaže da sam ga šokiro, s nečim. Ja sam razmišljo i sjetio se da sam jednom oko ponoći (jelte) bio na tim površinama, pa ako mu se nije svidjelo što je vidio, onda je to to. Za drugi šok ja ne znam.

Iskreno da ti kazem,do sada nisam imao problem! Znam da nije bas povoljan u kisnom periodu ali nismo imali u ponudi S-metolahlor!
Od ove godine agromarket ima u ponudi jedan takav preparat,tako da verovatno menjamo acetohlor!

tako je,acetohlor je smrt u nezgodnim trenucima kise za suncokret,metolahlor sam probao na jednoj parceli sa acetohlorom prosle godine na istoj parceli sam radio ogled pola pola i vidila se ogromna razlika pa cak i na prinos,metolahlor pravi i galenika pod imenom Basar,znaci pola njive sam isao po jutru 1lit.acetohlora i 0.5 terbis,a drugu polovinu sam prskao sa Gardoprimom koji sa dobio uz sidjentino seme,a sastavni deo gardoprima je terbutilazin i metolahlor,uvek sam mislio da je problem u terbutilazinu a sad vidim da je u acetohloru

Ja već 4 godine koristim acetohlor u suncokretu, al pola doze tj. 0,5 l/kj i u znjga dodam još 0,5 l/kj terbisa i 0,5 l/kj girasolina, i nikad nikakav problem nije bio sa suncokretom. Korova ni jednog, a suncokret samo peva...

ja uvek idem sa litrom po kj acetomarka plus terbis i nisam video nikakve posledice po suncukret...

@shale kako ti se pokazao girasolin? je l skida cicak? hocu ove god da ga probam, jer imam problema sa cickom :/ znam da je skup preparat

Sinoc nesto cuo,e sad ne mora biti da je tako ali cim ima dima...govori se o 300 eura/t +pdv znaci za nas proizvodjace bice oko 310-315 eura tona sto je trenutno 35-36 dinara E sad,videcemo da li je istina ili samo probni balon!?

Porašće cena još malo do setve. Morali su izaći sa nekom cenom da vide reakcije i pročitaju koju poruku sa ovog foruma.

Cene semena je paprena spram cene o kojoj se prica...Mozda povecam povrsinu repe ili kukuruz na kukuruz,videcu ovih dana da resim!

Posto se krecu pulsar, fuzilejd, gardoprim po apotekama?
44 iljadarke za jednu vrecu u paketu sa hemijom, lepota

Nisam nikad sejao suncokret a i uopšte u mom kraju se malo seje,zadnje dve god malo je krenulo...
hteo sam da probam i ja malo....
Koji hibrid mi preporučujete na kvalitetnom zemljištu?

Poslednja izmena:
dal neko ima iskustva sa maisdur suncokretom,hvale se da su dobri a i cena je zanimljiva,vreca sa 150000 biljaka kosta oko 130e a tretirano oko 160-170e,zanimljive cene.........

Nazad
Vrh