Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja prognoza, bar kod mene u ataru neće sigurno još mesec dana...

Moj komšija planira da skine jednu njivu na pesku u narednih 5-6 dana.Hibrid dolbi sejan 17.04.

Ako nastavi ovakvo vreme, za dve nedelje ce da se krene u vrsaj, jos dva lista do gore i ceo je suv, sto se lisca tice...

Kod nas sledeci vikend krece zetva,garantujem ti to.Ne nekim intezitetom ali losiji suncokreti su pri kraju.Cele nedelje najavljuju visoke temperature.

Kondi sejan 19.04 na 24 cm:

20z3frl.jpg

2r7swmd.jpg

Ovo je prva godina kako probavamo Kondi, i za sada izgleda odlično, a vaga če reći da li ćemo da nastavimo da ga sejemo.

Pa ja se druže retko kad sprdam. Rod od 30 meteri/kj nije nemoguć, al na žalost na cenu mi ne utičemo, tako da će nam i dobar rod biti malo ako cena u nekoj meri nebude prropratila. Po mom mišljenju ispod 30 dinara cena za suncokret i sa predhodno spomenutim rodom će biti na granici rentabilnosti.

Primera radi ja sam 2011 imao prošečan rod oko 24 metera, a potencijal je bio slabiji od ovog... No ima još do žetve, pa ćemo videti...

Pa ja se druže retko kad sprdam. Rod od 30 meteri/kj nije nemoguć, al na žalost na cenu mi ne utičemo, tako da će nam i dobar rod biti malo ako cena u nekoj meri nebude prropratila. Po mom mišljenju ispod 30 dinara cena za suncokret i sa predhodno spomenutim rodom će biti na granici rentabilnosti.
vidi to je prinos pod granicama genetskog potencijala od 5,25 po Ha i pricas o granici rentabilnosti ????????????
znaci svi ostali treba da budu u minusu manjem-vecem pa gde je onda logika proizvodnje
isto kao sa zitom...u Srbiji samo Pavle Nenadovic zaradjuje od poljoprivrede ???????
MI OSTALI STA SMO ROBOVI !!!!!!!!!!!!!???????????

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh