Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Armoni
fotografija10921.jpg

fotografija10951.jpg

fotografija10961.jpg

fotografija10971.jpg

fotografija10941.jpg

Ja mislim da za 7 dana ovaj moze glat da se skida.
Kondi je odprilike isti takav .

Lep suncokret Dragane ali u buduce nemoj vise opteretiti porodicu a narocito decu sa niskim cenama. Sladak je mali ali stvarno vise nemoj mu pricati da ce suncokret imati nisku cenu! Suvise je zabrinut!:osmeh::ppozdrav:

Skidaj ga nemas vise sta da cekas.Sta si bacao od djubriva na toj parceli.

Danas je jedan lik kod nas merio vlagu na suncokretu koji ima jos poprilicno zelenog lisca i vlaga je 12,5%.

U praksi najlepse se radi suncokret kao ovaj sto je clan Yogi postavio slike,ali u zadnjih par godina kad se skida takav suncokret vlaga je ispod standarda(9%) pa se bezpotrebno gubi na kilazi.Opet sa druge strane kad skidas dosta zelen suncokret ima problema sa stelovanjem kombajna,jako se tesko usteluje da vrse cisto i nema rastura.
Po meni je idealan suncokret za skidanje je kao onaj sto je clan Amazon postavio na prethodnoj strani,nemora da znaci da sam u pravu jer zavisi i od godine mnogo i tezine zrna suncokreta,od hibrida koji je...

Komšija pokosio deo parcele koji je sazreo.Jedi se što nije pokosio i drugi deo koji izgleda zelen.Vlaga 7,6% prinos oko 1500kg/kj. To je ovaj

avf8862oyv2v3p4b2x.jpg

@kiraj

Sobzirom da je ovaj pečen i da je po vlagi mogao i pre par dana da se skida, prinos od 1500 kg/kj i nije tako loš... predpostavljam da je bio na nekoj slabijoj zemlji?

Peskovita zemlja,imamo imi u blizini parcelu koja je sejana 6 gana posle ovog i nadamo se brzoj vršidbi.

Znaci po ovom prinosu u Basaidu,mi ostali koji smo sejali na nekim normalnim zemljama i koji nije izgoreo,mozemo da se nadamo komotno preko 2000kg po kj?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh