Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da,ali šta će biti sa tim kukuruzom posejanim 10 juna?
Neka plati ali u vršidbi pa će se naučiti pameti.
Imam ja na parceli dva reda komšija zaneo ,nisam mu ni rekao.

Ciro92
I ja sam prvi put sejao suncokret i vrlo je slican kao i tvoj sa neujednacenim nicanjem.Uskolisne korove sam resio ali mi se pojavilo dosta cicka.Pisao si datreba da napravis ili kupis dodatak za suncokret za heder.Jesi li nesto uradio po tom pitanju jer i meni isto treba?

Pitanje za iskusne posto suncokret polako vec prerasta i od spartanja nema nista zato sto svaki dan padaju velike kolicine kise: Da li ce nesto smetati ako ga ne ispartam?
Djubre takodje nisam mogao da bacim spartacem zbog blata pa sam morao da platim radnicima da ga bace rucno, ovo vreme ne dozvoljava da se udje u njivu ::jako_besan::

Ciro92
I ja sam prvi put sejao suncokret i vrlo je slican kao i tvoj sa neujednacenim nicanjem.Uskolisne korove sam resio ali mi se pojavilo dosta cicka.Pisao si datreba da napravis ili kupis dodatak za suncokret za heder.Jesi li nesto uradio po tom pitanju jer i meni isto treba?

I ja prvi put sejem Suncokret i zadovoljan sam za prvi put... Jos uvek se ucim uspomoc vas na forumu i tako... Nisam nista jos resio za adapter za kombajn posle zetve cu...

moze li mi ko reci, sejao sam kws barolo, prskano na crno acetosavom plus, mada i posle toga imam dosta trava, siroko i usko lisnih mada vise usko lisnih, ne znam kojih, trenutno imam oko 30 posto mladog izdanka od 4 lista do vecih koji si krenuli sa cvetom. Pitanje je cime da prskam protiv travuljina, mislio sam na raft i jos nesto za siroko lisnate ili ima neko neki dr predlog, i da li da dajem neku prihranu mislim na preko lista( pre 10 dana aceno oko 170kg sana po ha) da krenu ti mladi izdanci??? Jer je i meni prva godina sa suncokretom?

Da,ali šta će biti sa tim kukuruzom posejanim 10 juna?
Neka plati ali u vršidbi pa će se naučiti pameti.
Imam ja na parceli dva reda komšija zaneo ,nisam mu ni rekao.
Pa bice valjda nesto,i suncokret da je ostao nebi bilo nista.Voda je lezala na jednom delu pa nismo mogli odma posle grada da radimo.Raifaizenov neki hibrid je posejan fao 380 cini mi se.

Bice to dobro sve, ja se secam pre dve god kod nas je zadruga sejala 15 juna, neki rani 100-dana kukuruz, imala preko 70 m po kj na tim parcelama! Samo vreme da posluzi

Posle špartanja:

imag0491.jpg

imag0496.jpg

Bio danas da obidjem, i tek se sad lepo vidi razlika zbog neujednacenog nicanja, ovaj sto kasni kao rasad mali, 'oce li se stici?

Pionir f 50 sejan 20.4 oprskan raftom pre nicanja ospartan i zagrnit a komsija sejao kasnije prskao raftom kad je niko sad se oporavio kakav je bio

f8xkSWJ.jpg
[/IMG]

Tamo gde mu zafalilo preparata

DeSOFyn.jpg
[/IMG]

ayact4.jpg

zavrseni poslovi oko suncokreta, ovaj i jos mnogo drugi trebali bi biti duplo veci, ali zemljisni herbicidi su ove godine previse dobro odradili posao i suncokret je sporo napredovao hibrid je LG 5665

Tamo posle 25 aprila neznam tacno,ali u obliznjoj okolini su sejali posle mene pa im suncokret obisao moj ali njihov je zakorovjen oni nisu prskali zemljinim.Ja retko kad sejem suncokret pa me sad malko i brine ovo zaostajanje, ali sad je vec presaltao i raste:osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh