Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sutra usluzno sejem neki spanski suncokret,mislim da je 100-danac!

Evo sta se desi kad neko sa 50 godina pokusava da pocne da se bavi poljoprivredom pa po vetru prskalicu digne koliko god moze.Steta 30 vrsta suncokreta +,- 2-3 vrste.
fotografija08201.jpg

i meni lik zasro do 20 redi onako kako je vetar nosio i sad ga cekam a ceo red totalno prvi do njegovih kuruza
kad sam mu rekao pre nedelju dana mozda vetar nije namerno ma uhhhh

Evo i mog suncokreta. Danas smo ga prašačili (špartali) i nije loše ispalo iako je i prvi i zadnji momenat bio danas, kiša pada skoro svakog dana. U kukuruz ne mogu ni da uđem a vreme mu je.
Ima li neko ideju sa kojim preparatom da prskam međurednom prskalicom lipicu (čičak).

Evo i slika
2013-06-06-129.jpg

2013-06-06-134.jpg

Код мене га има свакаквог. Све зависи од њиве.

p1100302.jpg

Овде га вода дави па доста заостаје.

p1100310.jpg

Али тамо где га вода не дира, није лош.

p1100305.jpg

p1100299.jpg

p1100298.jpg

p1100294.jpg

Док сам обилазио њиву, ухватио ме пљусак па сам био мокар као миш. На једној слици се види да је падала киша док сам сликао.
Све је Maisadour.

pitanje za one koji imaju iskustva sa suncokretom,DA LI SUNCOKRET MOZE DA SE SKLADISTI SA JEDANAEST POSTO VLAGE ILI MORA DA IDE NA SUSENJE,?pitam jer sam ove godine prvi put posejao suncokret a imam nameru da ga ostavim kuci jer imam presu za hladno cedjenje?

Да, на забрану. Једино је прва слика у туђем атару, иза њиве што радите ти и чика Илија.

Kod vas Suncokreti sve naj od naj.... Evo nekih slika iz mog atara... Suncokret sa slike neznam ciji je...

P070613133501.jpg

P0706131337.jpg

Evo mog suncokreta,ove godine prvi put sejem suncokred moji do sad nikad nisu sejali... Skroz sam bez iskustva sto se Suncokreta tice...

P070613130501.jpg

Ovde sam se sagnuo da slikam jednu biljku da vidite dal je sve uredu..

P070613130801.jpg

Suncokret mi je dosta neujednaceno nikao ali enznam zasto??? Verovatno zbog suse. Planiram da ga spartam jos jednom ili da ga zagrnem.. Sejao mi je komsija i sve vise sumnjam u ispravnost te njegove sejalice (jako stare i razdrndane)...

- - - - - - - - - -

A da Suncokret sam prskao samo Kletoksom i u inkorporaciju sam isao sa Trifusalom ili Trefgalom tako bese... I nista vise...

i meni lik zasro do 20 redi onako kako je vetar nosio i sad ga cekam a ceo red totalno prvi do njegovih kuruza
kad sam mu rekao pre nedelju dana mozda vetar nije namerno ma uhhhh
Za vrstu-dve mu nebi rec rekao,jednostavno desi se,ali 1,5kj mora da plati,cisto da bi naucio pravila igre za ubuduce.
Danas smo ovrli setvospremacem ovaj suncokret,sutra setva kukuruza umesto njega.
fotografija08501.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh