Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je kasno da sada posejem suncokret(neoma)?Posto sam imao pod vodom jednu njivu.

Da li je kasno da sada posejem suncokret(neoma)?Posto sam imao pod vodom jednu njivu.

pre 3 godine jedan moj prijatelj je eksperimentisao hemijom i upropastio 40 lanaca kukuruza toliko da je morao da ih preseje. Posejao je suncokret negde u ovo vreme i uzeo je lepe pare s obzirom da je cena bila 45 dinara a on ga je kosio negde u novembru ali da je stim unapred obezbedio otkup. A godinama unazad lepo vreme je do pola novembra tako da jbg ja bi reskirao ali bi sejao neki super rani suncokret

Ja u svoj suncokret jos traktorom nisam krocio od ove kisetine ne moze da se udje. Ako ovako nastavi jos nedelju dana suncokret ce da preraste i nista od spartanja.

2wcia7q.jpg

- - - - - - - - - -

2wcia7q.jpg
4snztw.jpg

Dolbi.

Poslednja izmena:
Evo sta se desi kad neko sa 50 godina pokusava da pocne da se bavi poljoprivredom pa po vetru prskalicu digne koliko god moze.Steta 30 vrsta suncokreta +,- 2-3 vrste.
fotografija08201.jpg

sutra bi hteo da idem da prehranim suncokrete sa slavolom.da li sme i da li je korisno da u prskalicu stavim lepak (extravon, etalfix ili neki drugi)da bi biljka bolje usvojila prihranu?

U principu pozeljan je lepak u vecini slucajeva,smanjuje napon vode na listu,samim tim dolazi do bolje pokrivenosti lista i tezeg spiranja.Samo lepak uvek ide na kraju u smesu.

Danas obilazio malo atar dok nije pala nova kisa, kod kolege pored mene koji je radio gardoprim goldom teske posledice na kondiju , izgleda od silnih kisa spustio se gardoprim u zonu korena suncokreta i sada fino boluje , tek po neka oaza da je ok. Uslikacu ovih dana pa kacim!! Takodje sam cuo da na svojim poljima Dijamant agrar radi prskanje suncokreta protiv bolesti i u ovim teskim uslovima, kazu sprecavaju da kasnije nakon butonizacije dodje do pojave bolesti. Da li je jos neko cuo nesto o tome?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh