Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neoma,sejana na veliku subotu.
photo0066.jpg

photo0067.jpg

Pulsar je odlicno maknuo sve sem palamude!

Danas obisao malo njive i evo suncokreta sejanog 20. aprila al zbog greske posejan na 19cm sorta je neoma prskana pulsarom 0.8l/kj pre nekih 7 dana
suncokret-za-pojloinfo.jpg

suncokret-za-poljoinfo-2.jpg

Imam jedno pitanje za bolje poznavaoce od mene... Ja sam danas spartao moj Suncokret,nema trave jedini problem mi je bio Divlji sirak ali ga je Kletoks unistio... Ja ga nisam zagrtao nego spartao dal da kasnije dok jos moze da se udje u njega da ga zagrnem ili da ostane samo spartan????
Ako nema korova nemoj da zagrces,eventualno ga ispartaj jos jednom,nece da mu skodi.Jedino sto se tesko sparta kad je suncokret veliki,tesko se vozi(bar je meni to problem)

Kolega Mali Paor nisam bas najbolje razumeo jel si ovako velik suncukret prskao pulsarom? Inace izgleda vrh dobro ovome samo jedno spartanje i spreman za zatvaranje redova!

Ljudi šta se dešava sa suncokretom koji sam oprskao sa 2 l/ha acetohlora+ 2l/ha fluorohloridona (Ares) posle setve a pre nicanja? Posejan je 26. aprila a sad ima tek 4 para pravih listova. Stoji, veoma teško raste. Pretpostavljam da od velike količine padavina i hladnijeg vremena herbicidi deluju fitotoksično. Jel neko ima sličnu situaciju? Sta ce biti sa njim?

Ljudi šta se dešava sa suncokretom koji sam oprskao sa 2 l/ha acetohlora+ 2l/ha fluorohloridona (Ares) posle setve a pre nicanja? Posejan je 26. aprila a sad ima tek 4 para pravih listova. Stoji, veoma teško raste. Pretpostavljam da od velike količine padavina i hladnijeg vremena herbicidi deluju fitotoksično. Jel neko ima sličnu situaciju? Sta ce biti sa njim?

34ffhgn.jpg

isti slucaj i ovde kod mene samo sam ja prskao sa trojnom kombinacijom:ares 0,5l+terbis 0,5l+acetomark0,5l na kj, pa je naspram komsijskog upola manji ,stim sto je njegog sav od korova a u moj nema osim sirka nista.Dobro pretpostavljas sprala kisa otrove u zonu korena ,moji suncokreti se sada vec bude, razredili se otrovi a i koren je vec dublje u zemlji.

Pricao sam malopre sa zaštitarom kod nas u selu. Kaže samo da suncokret formira sekundarni koren pa će krenuti rast, a do tada samo špartanje i prskanje sa nekim ekobusterom i sličnim preparatima.

koliko pada i pada, nista ni od prskanja ni spartanja, juce sam krenuo ali me oterala kisa kuci...i evo opet pada!

komsija pa kako nisi mogo ja pre podne bio prsko,pa u jedan izaso da spartam i stuko 1o kj (kukuruz) :D

hehe svaka cast! od koliko redi ti je? moglo je da se radi, mada prepodne jos je malko bilo blatnjavo....medjutim imao sam defekt sa spartacem, pa sam ga popravljao pola dana! ::samo bes:: i izgubio dragoceno vreme...a i dvoredni mi je spartac, sporo ide :haha:

Eee pa to je nesto drugo, od 4 redi ...znam kako ide sa dvorednim,ali moze i sa njim lepo da se uradi samo sto duplo vise vremena.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh