Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da,da...nema nista od pulsara, spartanje i to je to. sta bude bice!

Juce sam kupio Pulsar 40 i zamalo je bilo da poprscem Eklor i Barolo, i bilo bi dovidjenja. Na srecu video sam sta znaci Clearfild i zamenio Pulsar za Galant super. Inace nicanje 95%.
Jedino problem sa korovima!!!

Galant super. Galenikin, za uskolisnate korove.

- - - - - - - - - -

Ima li mozda neko iskustvo sa RAGT EKLOR semenom suncokreta?

Galant super je Dow Agrosciences. Trece firme po masovnosti proizvodnje posle Basf i DuPont-a. Galenika je samo distributer. Koja je cena sa galant super po litru?

Kondi,jedan ošpartan (sejan 23.IV)

a ovaj tek niče (sejan 10.V)

[TABLE="width: 570"]
[TR]
[TD="width: 150"]
raft_130x130.jpg
[/TD]
[TD]Herbicidi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: naslov-sivi"]Raft je selektivni herbicid namenjen za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i nekih uskolisnih korova.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: plaintext"]AKTIVNA MATERIJA: oksadiargil 400 g/l[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: plaintext"]OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: koncentrovana suspenzija - SC[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: plaintext"]Usev/zasad u kome se primenjuje: SUNCOKRET[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
]aktivnu materiju preparata Raft oksadiargil korovi usvajaju prilikom klijanja i nicanja, kao i putem listova. Oksadiargil inhibira stvaranje hlorofila u procesu fotosinteze tako da je pojava belih listova karakteristični simptom delovanja.[/TD]
koristi se u usevu:

• suncokreta u količini 1-1,25 l/ha (10-12,5 ml na 100m[SUP]2[/SUP]) uz utrošak vode 200-400 l/ha posle setve, a pre nicanja useva suncokreta, a kada su korovi u fazi klijanja i nicanja
  • u količini 0,8-1 l/ha i utrošak vode od 200-400 l/ha, tretiranjem posle nicanja suncokreta i korova u fazi 2-4 listova suncokreta, a kada su korovi u fazi 2-4 lista. Postoji mogućnost pojave prolazne fitotoksičnosti na usevu suncokreta, bez uticaja na prinos.
Maksimalan broj tretiranja jednom, na istoj površini u toku godine.
Spektar delovanja: jednogodišnji korovi.

• uskolisni (travni) korovi, kao je:
    proso korovsko (Echinochloa crus-galli),
  • širokolisni korovi, kao što su:
    štir obični (Amaranthus retroflexus)
    ambroziju pelenastu (Ambrosia artemisiifolia)
    vijušac njivski (Bilderdykia convolvulus)
    pepeljugu običnu (Chenopodium album)
    tatulu običnu (Datura stramonium)
    lubeničarku njivsku (Hibiscus trionum)
    dvornik ptičiji (Polygonum aviculare)
    dvornik veliki (P. lapathifolium)
    gorušicu poljsku (Sinapis arvensis)
    kereće grožđe (Solanum nigrum)
    gorčiku poljsku (Sonchus arvensis)
    grahoricu (Vicia sativa)
    poponac njivski iz semena (Convolvulus arvensis)
    čistac jednogodišnji (Stachys annua)
    boca obična (Xanthium strumarium).

Izgleda da Gardoprim jos uvek radi,malo pre je slikano
fotografija07641.jpg

fotografija07631.jpg

Za par dana ako se ne stabilizuje vreme bice kriticno za ulazak u suncokrete,neverovatno brzo rastu
fotografija07651.jpg

fotografija07661.jpg

I ja danas obilazio moj suncokret treba da se sparta ali bice kriticno ako se ne stvore uslovi za to jer SUncokret ce da preraste i vise nece mocu da se sparta... Sto se tice korova vise nema ni jednog da ugrozava suncokret,Palamidu sam unistio Totalom pre nicanja Suncokreta i sa njom sam zavrsio posle mi je ostao najveci problem Divlji sirak i njega sam unistio saKletoksom i to 1000% zadivlejn sam efektom Sirak je skroz pocrveneo i nadam se da ce se skroz osusiti... Ja sam za sad zadovoljan videcemo sta ce ubuduce biti...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh